Dejas izrāde no Parīzes FEMME SACRÉE

2022. gada 4. decembrī Jums būs iespēja apmeklēt aktīvu, netradicionālu un ļoti emocionālu dejas izrādi no Parīzes. Uzstāsies Dana Mussa – „mežonīgā” stepju meitene, kura nolēma dejot par spīti visiem, pakļaut Franciju – deju dzimteni un izbrīnīt Parīzi – pasaules kultūras centru.

Viņas ceļš nav viegls, tādēļ viņas deja ir vēl kaislīgāka. Piedzima viņa mazā Kazahstānas pilsētiņā un uz šo dienu viņa ir dejotāja, horeogrāfe, režisore, savas personīgās deju skolas „Etno Balets” dibinātāja Parīzes sirdī un UNESCO DEJU STARPTAUTISKĀS PADOMES LOCEKLE.

Dana sniedza savus projektus Parīzē, Londonā, Stokholmā, Barselonā, Kannās un daudzās citās Eiropas pilsētās. Uzvedumi, filmas, fotogrāfijas, gleznas, nodarbības, meistar-klases....Balets un svētbijīgā deja visās tās izpausmēs un formātos. Parīzes Operas leģendārā un slavenā profesora Iva Kazati mācekle un Parīzes Operas dejotāja. Kā arī viņa apmeklēja kursus pie tādiem skolotājiem kā Andre Klemm (Lielais teātris, Parīzes opera), Antolio Labis (Parīzes opera), Frederiks Lazarelli (Meksikas Nacionālais balets), apmeklēja nodarbības Nacionālā deju centrā (CND) un Micadanses studiju. Uz šodienu viņai pašai ir vairāk kā 120 mācekļu, režisē uzvedumus un gatavo bērnus Parīzes Operas skolai un franču konservatorijām.

Dana Mussa Talantu šova Francija 2018. fināliste (TalentIncroyable 2018), jaunā deju stila Etno Balets dibinātāja (EthnoBallet), Deju Associācijas Etno Balets Parīzē dibinātāja (Ethno Ballet Paris).

Etno Balets pēc savas būtības ir baleta kustību un seno Sakšu sieviešu deju simbiozs, kas augsti tika novērtēts Parīzes daiļrades pasaulē. Etno Balets pirmkārt ir septiņi Sieviešu „arhitipi”, kuri tiek pasniegti ar deju kustību palīdzību. Septiņi „arhitipi” vienlaicīgi ir septiņi teatrāli varoņi, tajā pat laikā tie ir septiņi Sievietes dvēseles izaugsmes posmi.

Septiņi sievietes „arhitipi”:

Picture1

Medniece
Sieviete – dzīvnieks. Izturīga,varonīga un kaislīga.
Darbs ar iekšējām bailēm un personīgiem kodiem.

Picture1

Jātniece
Sieviete – ātrums, sieviete – vējš. Apkārtējā gaisotne ir viņas ceļabiedrs, dzīvnieks ir viņas draugs. Totēmizma un animizma ideju iemiesojums.

Picture1

Amazone
Sieviete – karotāja. Spēcīga, izturīga un ātra. Viņa rituālā dejā izmīda zemi paklanoties Saulei un paceļ rokas tiecoties pie Tengri Dieva.

Picture4

Šamaniete
Veselības nesēja, burve, viņas maģiskie ekspresīvie žesti ievada transā, viņas siltums pārņem ķermeni un enerģija uzbudina apziņu.

Picture5

Nākotnes paredzētāja
Noslēpumaina, aizvērta un mistiska. Viņa pavedina un pievilina. Nāk un izzūd. Savā noslēpumainā alā viņa izpilda svētbijīgas darbības, kontaktējas ar kosmosu un valda pār cilvēkiem.  

Picture6

Valdniece
Valdonīga, gudra un ar stipru gribasspēku. Dotā sieviete ir ideāla iemiesojums. Viņā sakopotas piecu augstāk minēto sieviešu varoņu īpašības. Sievišķīga, bet valdonīga, varonīga, bet maiga. Valdītāja, sieva un māte.

Picture7

Dieviete
Sieviete – enģelis. Viņa visur un vienlaicīgi nekur. Viņai nav svara, krāsas un smaržas, taču viņas klātbūtne vienmēr ir jūtama.

Savā izrādē Rīgā, 4.decembrī, plkst.19:00, Dana parādīs Jums trīs sieviešu „arhitipus”.

 
Nav gaidāmo pasākumu