ĪRU MIROŅGALVA

Mārtins Makdona

ĪRU MIROŅGALVA
Ļoti melna komēdija

Mazajā zālē no 19.10.2022.

“Piededzis olu kultenis tak nav pietiekams iemesls noslaktēt sievu.” 

Kapsēta atkal ir pilna, tāpēc vietējais kapracis Miks Dauds ir nolīgts izrakt vecākos līķus, lai būtu vieta jaunajiem. Taču šoreiz „vecāko līķu” vidū ir arī Mika nelaiķes sievas mirstīgās atliekas. Konemāra ir mazs ciematiņš, kur arī ļaužu prāti nereti ir aprobežoti, un cieminieku vidū no sākta gala klīst nelāgas baumas par Mika sievas nāves apstākļiem. Tagad, kad pienācis laiks atrakt viņas kapu, šīs baumas atdzīvojas ar jaunu sparu.

Mārtins Makdona ir drāmas "Spilvencilvēks” (“Pillowman”) autors un filmas “Reiz Brigē” (“In Bruges”) režisors, kā arī ar vairākām “Oskara” balvām godalgotās kinolentes “Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā” (“Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”) režisors. Viņa filma “Inišerinas lietuvēni” (“The Banhshees of Insherin”) nupat 79. Venēcijas kinofestivālā saņēmusi balvu par labāko scenāriju. Makdona ir šīs filmas režisors un scenārija autors. “Īru miroņgalva” (oriģinālā “Konemāras galvaskauss”) ir reizē drāma un kriminālkomēdija, kur kapsētas humors parādās jaunā gaismā, un ar spožu ironiju tiek atainotas ikdienas dzīves ērmotās puses.

Dailē iepriekš iestudētas Martina Makdona lugas “Klibais no Inišmānas” (1998), “Spilvencilvēks” (2005), “Līnenas skaistumkaraliene” (2007) un “Vienrocis no Spokānas” (2013), bet šoreiz uz vienu no Britu salu nomaļajiem ciematiem paskatīsies režisore Eimija Mārčanta, kura ar Dailes komandu kopā veidojusi “Izrādi, kas saiet sviestā”.

Izrādē tiek izmantota necenzēta leksika.

Režisore – Eimija Mārčanta, scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Cecija Kalfa (Ceci Calf), režisores asistente - Inga Krasovska, gaismu mākslinieks - Pīters Smols (Peter Small), muzikālais konsultants - Kristaps Paegle

Lomās: Klāvs Kristaps Košins (Mārtins), Toms Veličko (Tomass), Lauris Subatnieks (Miks), Indra Briķe (Mērija)

 

 
Nav gaidāmo pasākumu