LAMBERT Klavierkoncerts. Romantika un popkultūra.

Koncertā Hanzas Peronā 11. augusta vakarā būs unikāla iespēja dzirdēt  klaviermūziku autora izpildījumā.
 
Lamberts ir pianists, komponists un multi-instrumentālists no Hamburgas. Mākslinieks, kas neizmanto dziesmu tekstus, lai izgaismotu savas izsmalcināti rūdītās partitūras, taču tās ir pilnas ar drāmu un stāstiem. Lamberts ir cilvēks ragaiņa maskā pie klavierēm, kas piepilda telpu ar romantiku un popkultūru vienlaicīgi. Varonis bez vēstures, kas vada klausītāju intīmā, šokējošā un emocionālā ceļojumā caur mūziku. Septītais un šobrīd jaunākais Lamberta studijas albums “Open” radīts kā pretestība pandēmijas ierobežojumiem, kas īpaši strikti bijuši 2020. gada pavasarī un tajā var saklausīt to noskaņojumu, kas valdīja mākslinieka sajūtās šajā laikā.
 
Kāpēc mākslinieks uzstājas maskā? Jo tā dara viņu pārliecinātāku, uzstāšanās sākumā tā palīdzējusi tikt galā ar zemo pašvērtējumu un kāpt uz skatuves, lai uzstātos ar savu unikālo mūziku un vēstījumu: “Maska palīdz man justies brīvam un nejust spiedienu, pārstāvot savu patieso būtību.”
 
“Pusaudža gados man bija grūtības sazināties, tāpēc es pievērsos mūzikas veidošanai,” Lamberts skaidro. Bērnībā Lamberts klausījies grupas Nirvana, Oasis un Bītlus, kuriem līdzi pianists dziedājis vēl pirms zinājis angļu valodu. Šī mūzika iedevesmojusi Lambertu pievērsties mūzikai profesionāli. Lambertam ir raksturīgi improvizēt. “Tas, kā es rakstu mūziku, kā es to izpildu, kā es dzīvoju savu dzīvi, ir balstīts vai saistīts ar improvizāciju.”
 
Aicinām Jūs 11. augusta vakarā Hanzas Peronā iepazīt citādu klaviermūziku, ko vērts iepazīt dzīvajā izpildījumā Latvijā.
 
Līdz tam klausīties Lambert iespējams: https://open.spotify.com/artist/6pSQcy8935ABNiK2qOpOlK?si=nt6q-WwqTbSUSDyCcM9w2w

 
Nav gaidāmo pasākumu