Irinas Jevdokimovas uzvedums NEKAS

Irinas Jevdokimovas uzvedums

«Nekas»

pēc N.Berberovas stāsta «Akkomponiātore»

Režisors – V.Mihelsons (Sanktpēterburga)

Uzvedums- starptautisko festivālu Grand-prix ieguvējs mono-drāmu klātienē 

 

Satraucoš stāsts par labo un slikto, par mīlestību un naidu, par visu iznīcinošo skaudību…

Uzvedumā skan mūzika M.Raveļa, S.Rahmaņinova, D.šostakoviča, A.Šnitke, M.Gļinka, V.A.Mocarta                  

No uzveduma un atsauksmēm:

«Redzētais ir ne tikai viens no stiprākiem teatrāliem iespaidiem manā dzīvē, bet arī mīļākais fotodarbs. Viens cilvēks uz skaudras skatuves izveidoja priekš manis brīnumu, parādot visu to, ko es vis vairāk mīlu teatrālā pasaulē. Cilvēks – teātris, kurš lika man izbaudīt tās pirmās bērnības emocijas no pieaugušo cilvēku emociju kvintessencijas. Tas bija satraucoši. Es ceru, ka kādreiz šis uzvedums atgriezīsies manā dzīvē. Gribu no jauna pārdzīvot šīs emocijas.”

                                                                          Irina Jefremova, teatrālais fotogrāfs

«Uzvedumu «Nekas» var ieskaitīt pirmā desmitniekā labāko uzvedumu tekošajā sezonā. Uzvedums saistoš ar Fridriha Nicšes saukli, kurš izteica: pasaules lielākā tirānija rodas no pasaules lielākām ciešanām. Ar šo dialektu arī uzvedums ir vērtīgs. «Nekas» – ir gumanitāra akcija. 

Brīnumaina aktrise un dziedātāja Irina Jevdokimova spēja nodot visu jūtu gammu, ko izjutusi viņas varone, ar tādu asumu un patiesīgumu, kas viņu padarija izcilu, likās vienkārša dzīve līdz traģēdijai, ko radīja dvēseliskā mūzika. Viņas spēlē uzrodas Baha, Mocarta, Čaikovska, šostakoviča, Raveļa, šnitkes mūzika. Viņa viegli pārvēršas no neatkarīgas meitenes par brīnišķīgu „prīmu”, un tā tālāk visos stāsta varoņos. Viņa patiešām ir „viss” un vienlaicīgi „nekas”.»

                                                             Pāvels Rudņevs, «SKATIENS. Lietišķā avīze»

«Uz skatuves aktrise bez grimma, kura nebaidās būt neglīta. No pirmās minūtes viņa aizrauj skatītājus klāstot par nabaga Soņačkas dzīvi un noziegumu. Viņa spēlē izsmalcināti un asi — itkā ar skalpeli grieztu mežģīnes no papīra.

Monouzvedums – viens no sarežģītākiem žanriem un Irina Jevdokimova to apguvusi pilnībā. Uzvedumu «Nekas» var novērtēt kā aktrises nopietnu soli vokālā un dramaturģiskā materiāla sintēzi. Tas ir augstākās kultūras un filigranās tehnikas muzikāli- dramatisks monouzvedums. Režisors minimāli izmatojis palīglīdzekļus — dekorācijas, kostīmus — tādā veidā parādot unikālo aktrises speku un talantu.»

                                                             Marina Raikina, «Maskavas Komjaunietis»

«…Viņas Soņečka ir tik patiesa, ka uzreiz iekaroja publikas jūtas. Irina Jevdokimova nodemonstrēja pasaules līmeņa izcilas aktrises spēku. Spēlējot vienā elpas vilcienā, izmantojot savas psiholoģiskas iespējas, kā arī vokālās dotības un spējas muzikālai parvērtībai, viņa iekaro visus ar savu smalko mūzikas un ritma izjūtu. Dotais uzvedums daudziem mūsu aktieriem (it sevišķi jaunajiem) kļuva par paraugskolu, kas dod priekštatu par aktiera mākslu vispār.»

                 Borče Grozdanovs, festivāla «Ohridas vasara» komentētājs, Maķedonija.                                   

Informācija par uzveduma veidotājiem:

Vladimirs Mihelsons – režisors

Režisors strādā Krievijas un ārzemju teātros, aktieru mākslas pedagogs.

Irina Jevdokimova – aktrise, muzikālais vadītājs 

Aktrise, dziedātāja, starptautisko konkursu un festivālu laureāte.

Dzimusi Maskavā, pabeidza Gnesiņu GMU «Muzikālā teātra aktieris» fakultāti. Spēlēja uzvedumos P.Fomenko, V.Fokina, G.Janovskas, K.Ginkasa, B.Ceitlina, I.Popovski, S.Vinogradova, I.Epeļbauma, R.Ibragimova. Pēc darba Maskavas teātros, P.Fomenko barbnīcā, E.Kamburovas Mūzikas un poēzijas teātrī, 2009.gadā izveidoja kā autore teātra-projektu «ArtLigzda».

Audiouzvedumu un muzikālo krājumu autore.

 
Nav gaidāmo pasākumu