IGAUŅU BĒRES 1999

   Spēlmaņu Nakts balsojumu veic:      izrades.lv   

Andruss Kivirehks • Režisors – Regnārs Vaivars
Muzikāla, traģikomiska dzimtas sāga

Dzimtas patriarhs Andress nespēj no malu malām sasaukt savus tuviniekus. Nespēj sasaukt Ziemassvētkos, nespēj dzimšanas dienā. Andress nolemj nomirt, tad viņi visi atbrauks, jo mantojumā ir māja un zeme.

"Šodien es gribu runāt par 1999. gadu. Par Latvijas prezidenti kļuva V. V. Freiberga, Krievijā pie varas nāca Putins, bet vēl tepat kaimiņos Igaunijā sākās 2. atmoda, atmoda no atmodas. Igauņi beidzot apjēdza, ka 30. gadu pirmskara Igaunija vairs neatgriezīsies nekad, pasaule ir totāli mainījusies, ir jāatrod veids, kā būt interesantiem un nozīmīgiem mūsdienu pasaules kontekstā (vēl mūsdienās to sauc par identitāti). 1999. gadā nomira "vecais igaunis", piedzima "jaunais igaunis" un Igaunija kļuva igauniskāka kā jeb kad agrāk," (režisors Regnārs Vaivars).

––––

Lomās: Leons Leščinskis, Hugo Puriņš, Madara Kalna, Ilze Trukšāne, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Signe Dancīte, Egons Dombrovskis, Armands Kaušelis, Agnese Jēkabsone, Karīna Tatarinova, Everita Pjata-Gertnere, Agnija Dreimane, Kārlis Artejevs

Scenogrāfs – Valters Kristbergs
Kostīmu māksliniece – Madara Botmane
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis

No igauņu valodas tulkojis Januss Johansons

Pirmizrāde 2022. gada 22. oktobrī

 

 
Nav gaidāmo pasākumu