Jauniešu koris Kamēr... Viļņu jaunie atspulgi.

Jauniešu koris “Kamēr…”

Diriģenti: Jurģis Cābulis, Aivis Greters, Patriks Kārlis Stepe

Režija: Laura Groza

Telpa: -8

Video: Emīls Alps

Gaisma: Ivars Vācers

Multimediālais koncertuzvedums “Viļņu jaunie atspulgi” ir veidots kā refleksija par nenotikušajām kora 30 gadu jubilejas svinībam, tas kļūs par atspulgu tukšajām koncertzālēm un nekad neizskanējušajiem koncertiem sarežģītajā aizvadītajā periodā. Stāsts par katru no koristiem un kora “Kamēr…” vērtībām toreiz, tagad un turpmāk. 

Tajā pašā laikā “Viļņu jaunie atspulgi” ir arī atkalsatikšanās prieks citam ar citu un klausītājiem. Koncerts iezīmēs simbolisku tiltu starp kora pašreizējo māksliniecisko vadītāju Aivi Greteru un jauno diriģentu Jurģi Cābuli, kurš kora “Kamēr…” vadību pārņems šī gada vasarā. Šim būtiskajam notikumam radīta īpaša programma, ko veidojuši visi trīs diriģenti. Pirmajā daļā izskanēs pasaulslavenu ārvalstu komponistu darbi. Savukārt koncerta otrajā daļā tiks godināti tie Latvijas komponisti, kuru radīties darbi veidojuši un ietekmējuši kora skaņu un repertuāru kopš 1990. gada. 

Koncertuzvedumu organizē biedrība “Kamēr mūzika”, to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācija “Ave sol”, Dailes teātris, “Musica Baltica”.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu