Laikmetīgās dejas, mūzikas un gaismas performance TORNADO

LAIKS DEJOT 2022 / TORNADO


Laiks: 2022.gada 15.jūnijā no plkst. 18.00 līdz 22.00

Norises vieta: Hanzas perons

Radošā komanda: horeogrāfija: Olga Žitluhina un Valērijs Oļehno; mūzika: Juris Kaukulis un Liene Dobičina; gaismu mākslinieks: Oskars Pauliņš; tērpi: Šeila; dejo: Elīna Gediņa, Vilnis Bīriņš, Aldis Liepiņš, Ģirts Bisenieks, Olga Žitluhina, Valērijs Oļehno, visau paaudžu Latvijas laikmetīgās dejas dejotāji un festivāla "Laiks dejot 2022" viesi.

Producē: Baiba Ozoliņa un Patrīcija Kolāte

Tornado, kā dabas fenomens, ir metafora postošai, neizbēgamai kustībai. Tornado apbur ar savu jaudu, spēku un visvarenību, aizrauj, hipnotizē, dominē un absorbē. Viss tiek pakļauts vienojošai kustībai.

Performances “Tornado” iecere ir iniciēt māksliniecisku sinerģiju, vienā procesā ap laikmetīgo deju apvienojot dažādas mākslinieciskās prakses. Veidotāji atklāj: „Rekonstruējot tornado kā māksliniecisku procesu, mēs ceram dejā piedzīvot kinestētiskas nobīdes, maņu transformācijas, uztveres pārveidošanos. Šī procesa epicentrā mēs sagaidām saskarties ar veseluma veidošanu no fragmentiem un elementiem, fokusējot mūsu uzmanību uz holistisku skatījumu uz mākslu.”

Performances pirmizrāde notika 2020. gada decembrī un no tā laika iesaistījusi savā orbītā arvien vairāk mākslinieku: mūziķus Juri Kaukuli un Lieni Dobičinu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu, tērpu mākslinieci Šeilu. Šovasar performance notiks starptautiskā laikmetīgās dejas festivāla “Laiks dejot” ietvaros un tajā piedalīsies dažādu paaudžu dejotāji no Latvijas un ārvalstīm. 


Skatītāji ir aicināti izvēlēties vienu konkrētu apmeklēšanas laiku: plkst. 18.00, 19.00, 20.00 vai 21.00.

Pasākumu organizē: biedrība PARTY, atbalsta VKKF, Latvijas Kultūras akadēmija, LR6, LU Radio NABA, Hanzas perons

Biļetes cena - 15 EUR un 10 EUR (skolēniem, studentiem, dejas profesionāļiem, senioriem)

 
Nav gaidāmo pasākumu