Aktiera Gunta Skrastiņa atceres koncerts "Nopietni pa jociņam"

2021. gada 11. oktobrī Latvija zaudēja vienu no spilgtākajiem dziedošajiem aktieriem un Latvijas televīzijas raidījuma “Latvijas Sirdsdziesma” vadītāju – Gunti Skrastiņu. Gunta radošais mūžs ir bijis ļoti bagāts gan kā teātra un kino aktierim, gan kā Latvijas televīzijas raidījumu vadītājam, dziedošajam aktierim un pasākumu vadītājam. Ar īpašu pacilātību un gandarījumu aktieris allaž vērtēja savu sadarbību ar Raimondu Paulu. Pagājušā gada martā kopā ar Maestro Guntis Skrastiņš saņēma Latvijas  Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” kategorijā “Labākais šlāgermūzikas albums” par dziesmu albumu ar Leona Brieža un Jāņa Petera vārdiem “Nopietni pa jociņam”.

Koncerts, kurā piedalās Gunta Skrastiņa laika, domu un darba biedri, izpildot dziesmas, kuras dziedāja pats mākslinieks. Kā arī tās, kuras bija svarīgas un tīkamas Guntim un koncerta dalībniekiem. 

Kā būtu teicis pats Guntis: “Galvenais visu darīt nopietni, bet pa jociņam! Mana sūtība ir saprasties ar skatītāju! Viss viens, vai tas ir smalks intelektuālis vai vienkāršs darba rūķis. Galvenais, ka Tevi saprot! Nav svarīgi izrādē, šovā vai lauku ballē – lai redzot publikas aizkustinājuma asaru vai dzirdot patiesus smieklus, varētu sajusties laimīgs!” Arī šī notikuma veidotāji un dalībnieki grib ļaut sajust skatītājiem Gunta klātbūtni un iedvesmu šajā koncertā. 

Koncerta vadītājs aktieris Gundars Āboliņš caur Latvijas televīzijas īsiem raidījumu mirkļiem, kuros piedalījās Guntis Skrastiņš, ļaus uzbūvēt iedomu tiltus uz visām viņa radošajām virsotnēm. No teātra spēles pirmsākumiem Jaunatnes teātrī, cauri dziedošā aktiera gaitām un TV raidījumu vadīšanu līdz pat pasākumu un ballīšu karaļa publikas dāvātajam titulam. Līdztekus parādot Gunta Skrastiņa personību un dzīves stāstu – viņa vienkāršo, sirsnīgo raksturu un spēju būt pašam. Jo Guntis jau ir un būs tepat līdzās... Lai viss notiek tā nopietni, bet pa jociņam. 

Koncertā piedalīsies daudzi skatuves mākslinieki, ar kuriem Guntim bijusi īpaši cieša un draudzīga sadarbība – Zigfrīds Muktupāvels, Mārtiņš Kanters (Ruskis), Dainis Skutelis, Ieva Sutugova, Ineta Rudzīte, Normunds Zušs, Ainars Bumbieris, Andris Daņiļenko, Kristīna Zaharova, Artis Robežnieks, Jānis Paukštello, Zigurds Neimanis un citi. Pasākuma muzikālo pavadījumu nodrošinās grupa “No pusvārda” Modris Laizāns, Juris Kristons, Ivars Kalniņš, Jānis Kalniņš, Zintis Žvarts un Gidons Grīnbergs. Pasākuma scenogrāfs un gaismu režisors būs Egīls Kupčs. Pasākuma scenārija autors un režisors – Valdis Pavlovskis. Pasākuma producents – Jānis Kļaviņš un kompānija “Forte Production”.

Pēc koncerta balle ar grupu "No pusvārda" un dziedātāju Daini Skuteli.

 
Nav gaidāmo pasākumu