Raimonds Pauls Duntes muižā

Maestro Raimonds Pauls aicina uz vasaras koncertu Duntes muižā

2. jūlija vakarā, Duntes muižas parkā zem senajiem Dižozoliem, kuri jau vairāk kā 350 gadus glabā Duntes muižas noslēpumus,  Maestro Raimonds Pauls aicina uz krāšņu vasaras brīvdabas koncertu. Maestro īpaši izveidotajā programmā izskanēs populārākās Raimonda Paula melodijas. Kopā ar Maestro būs  Latvijas Radio bigbends, piedalīsies grupa "Framest" kā arī talantīgās dziedātājas Paula Saija un Elza Rozentāle. Koncerta īpašais notikums - Raimonda Paula pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados tapušās džezroka mistērijas  “Spēļu nakts Duntes krogā” atskaņojums un Minhauzena ierašanās.

Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags par vienu no programmas opusiem – "Spēļu nakts Duntes krogā" : "Koncertā pavisam jaunās skaņās būs iespējams dzirdēt Maestro vērienīgo darbu "Spēļu nakts Duntes krogā", vokālās grupas "Framest" un Latvijas Radio bigbenda izpildījumā. Septiņdesmitajos gados komponētais darbs sastāv no vairākiem stilistiski atšķirīgiem posmiem, dinamisko džezroka skanējumu vietām nomaina svings, džeza valsis, fanks un pavisam akadēmisks skanējums, kas ir ļāvis instrumentācijā izmantot ļoti plašu krāsu paleti, sākot ar pavisam trauslu koka pūšaminstrumentu ansamblī, līdz skanīgam bigbenda tutti, kas lieliski paspilgtina vokālās partijas un izceļ skaņdarba dramaturģiju." 

Izskanēs arī speciāli bigbendam aranžēti skaņdarbi no Maestro Dailes teātrī izrādītā mūzikla "Leģenda par zaļo Jumpravu", kurā soliste būs talantīgā etnodžeza dziedātāja Elza Rozentāle;

Soliste Paula Saija, kas pagājušā gada nogalē uzsāka sadarbību ar Maestro, dziedās skaņdarbus no koncertprogrammas "Pauls un Paula", ko pirmo reizi papildinās arī bigbenda spēcīgais skanējums.

Vēl koncertā dzirdēsim tādus hitus kā “Ilgais Ceļš kāpās”, “Mēs tikāmies martā”, “Elēģija”, “Viss nāk un aiziet ..”, “Baltā saule”, “Mežrozīte”  un citas Maestro vispopulārākās melodijas.

Koncerta norises vieta ir 18.gs. celtās Duntes muižas parks. Īpašnieks grāfs fon Duntens atstājis nosaukumu arī apdzīvotajai vietai, kas Salacas izloksnē skanēja Roud - sakarā ar purva rūdas krājumiem.  Kā liecina nostāsts, muižā viesojies un ballē dejojis leģendārais barona Minhauzena prototips Hieronīms Kārlis Frīdrihs fon Minhauzens. Apmēram 1740.-1750. g. viņš bija Rīgas kirasieru pulka virsnieks. Šobrīd muižā atrodas Minhauzena muzejs. Minhauzena muzejs palīdz atdzimt atmiņā stāstiem par pulkveža Hieronīma Kārļa Frīdriha  fon Minhauzena neticamajiem piedzīvojumiem. Dažus dzīves skaistākos gadus Minhauzens ir pavadījis ar savu dzīvesbiedri Jakobīni Latvijā, Vidzemē, Duntes muižā, kur nu jau gadsimtiem ilgi, cilvēki nebeidz stāstīt fantastiskos atgadījumus no barona dzīves. Un ļaudis runā, ka ikviens, kurš viesojas Dutes muižā , piedzīvo ko neparastu un neticamu. Piemēram, kāds esot muižas dīķī nesen noķēris stori aiz astes….Minhauzena neticamie stāsti turpinās.

Koncerta viesus ar izsmalcinātiem ēdieniem un dzērieniem lutinās OZO restorāns un šefpavārs Edgars Balodis. 

“Minhauzena muzeja” kultūras metodiķe Inese Breidaga

t:26576056; e-pasts: [email protected]

 
Nav gaidāmo pasākumu