Alternatīvās mūzikas cikla CEĻABIEDRI trešais koncerts VASARAS CEĻŠ. Grupas ZINTNIEKS | NOSTRA | ESCHATOS

Informējam, ka mākslinieku slimības dēļ koncertā grupas NOSTRA vietā, uzstāsies dreamgaze grupa S.A.D. (Skumju akmeņu dārzs)!

 9. jūlijā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē notiks CEĻABIEDRU cikla trešais koncerts VASARAS CEĻŠ. Šoreiz kopīgā muzikālā ceļojumā dosies trīs  grupas – ESCHATOS, ZINTNIEKS UN NOSTRA.

Katra no grupām ir unikāla – ikvienai mūzikas apvienībai, kas piedalās šajā ciklā, ir stāstāms savs stāsts, ejams savs ceļš. Klausītājiem jau trešo reizi piedāvājam ļauties jaunai pieredzei un jauniem stāstiem. Spēcīga mūzika, mainīga noskaņa, gaismu spēles un grupu savstarpējā mijiedarbība sniegs īpašas sajūtas apmeklētājiem, kā arī bagātinās Mežaparka estrādes Kokaru zāli ar jaunu, varbūt neierastu, bet, neapšaubāmi, māksliniecisku skanējumu.

ESCHATOS ir melnā metāla mūzikas apvienība, kas dibināta 2012. gadā. Kopš tā laika ierakstījusi un izdevusi divus pilnmetrāžas albumus – Hierophanies (2013) un The Grand Noir (2015), kā arī mazalbumu Mære, kas iznāca 2017. gadā. Visi trīs albumi ir drūmi, bet vienlaikus enerģiski, tie ir kritiķu atzīti vairākos starptautiskos un labi zināmos mūzikas izdevumos.

ESCHATOS: Kristiāna Kārkliņa – balss; Edgars Gultnieks – ģitāras; Mārtiņš Platais – ģitāras; Agnese Siksna – bass; Edvards Percevs – bungas un Marko Rass – taustiņinstrumenti, ērģeles, balss. 

Klausies te!

ZINTNIEKS radās 2018. gadā, Rīgā. Mēģinājumu gaitā izkristalizējās muzikālā virzība uz stonerdoom/postmetal pusi, un kad grupai pievienojās vokāliste, skanējums ieguva psihedēlisku nokrāsu. 2021 gada novembrī grupa izdeva savu pirmo albumu “No Aizkurienes”. Mūzika atspoguļo duālismu, kas mīt katrā. Tā ir kā cīņa starp gaismu un tumsu. Cerība un nolemtība. Labais un ļaunais saplūst smagajās ģitāru partijās un gaisīgajās vokāla pasāžās, gluži kā reljefainā, psihedēliskā piedzīvojumā ar saules apmirdzētiem kalniem un ēnainām, noslēpumainām mežu ielejām.

ZINTNIEKS: Elizabete Frišfelde – balss; Rihards Karņickis – ģitāra; Artūrs Remeika – ģitāra; Pūķis – bungas; Maize – bass.

Klausies te!

S.A.D. (Skumju akmeņu dārzs) ir dreamgaze grupa no Rīgas, ko 2015.g. izveidojuši divi bijušie grupas Skumju Akmeņi dalībnieki - Kaspars Pupa (ģitāra/mūzika) un Ivars Blūms (bass/teksti) sameklējot domubiedrus – Ansi Mežsargu (bungas), Edīti Ķeņģi (ģitāra), Annu Freimani (vokāls). Grupas debijas albums "Pirms vētras" izdots 2017.gada decembrī un pieejams bandcamp/spotify (albuma ierakstā vokāliste ir Lelde, kas darbojās grupā no 2015-2018.g.) No 2019.g. grupā vokāliste ir Anna Friemane (darbojas ari „Daba san”). Grupa koncertējusi Latvijas klubos, festivālā ”Laba Daba”, dziesmas ir ASV `dreampop/shoegaze` radio DKFM apritē. 

Klausies te! 

Koncerta sākums 19.00. Ierašanās no 18.00.

! Pasākumā par atspirdzinājumiem gādās alus darītava NURME.

 
Nav gaidāmo pasākumu