SKYFORGER. Alternatīvās mūzikas cikla CEĻABIEDRI sezonas noslēguma koncerts RUDENS CEĻŠ

Ziemeļrīgas kultūras apvienība aicina uz alternatīvās mūzikas cikla CEĻABIEDRI sezonas noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē.

10. septembrī, ar pagan / folk metāla grupas SKYFORGER lielkoncertu noslēgsim CEĻABIEDRU 2022. gada sezonu. Koncerts RUDENS CEĻŠ norisināsies atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes pakājē un tas būs vēsturiski pirmais smagā metāla pasākums, kas dārdēs jaunajās tribīnēs. Galveno atbalstu šajos “Debesu kalēja” Pērkona svētkos sniegs folkloras un seno cīņu kopa VILKAČI, folkloras kopa DELVE un citi SKYFORGER draugi, kam viņu ceļš ir tuvs. 

Mūziķi šajā divu stundu lielkoncertā sola iepriecināt klausītājus ar negaidītiem muzikāliem pārsteigumiem un interesantiem sastāva papildinājumiem. Gaidāma arī vērienīga skaņas un gaismu saspēle, kas aizmirdzēs pāri Mežaparka robežām. 

RUDENS CEĻŠ Mežaparka Lielajā estrādē būs vienīgā SKYFORGER uzstāšanās šovasar Rīgā un Latvijā!

SKYFORGER (latviski - Debesu kalējs) izveidojās 1995. gadā, kad puiši no doom metal grupas “Grindmaster Dead” nolēma nodoties jauniem muzikāliem izaicinājumiem un pievērsās savu senču vēstures un tradīciju izpētei. Grupas skanējums ir savdabīgs sajaukums starp pagan / folk / heavy / black metal stiliem. Galvenās tēmas ir Latvijai veltīti notikumi – senvēsture, latviešu strēlnieki, varoņteikas, senā mitoloģija un rituāli.

SKYFORGER savu 27 gadu pastāvēšanas laikā ir izdevuši septiņus pilna formāta albumus un koncertējuši vairāk nekā 30 valstīs, iekarojot daudzas fanu sirdis Latvijā un pasaulē ar interesanto latviešu tradicionālās mūzikas sajaukumu ar smago roku. Ar savu atraktīvo skatuves tēlu tā neapšaubāmi ir ārzemēs pazīstamākā latviešu smagā roka grupa, kā arī ierindojas starp vadošajām grupām pasaulē pagan metal stila ietvaros. 

Grupas sastāvs: Pēteris - balss, ģitāra, tautas instrumenti, karavīru balsis; Edgars "Zirgs" - bass, tautas instrumenti, karavīru balsis; Alvis – ģitāra, akustiskā ģitāra, karavīru balsis. SKYFORGER ir notikušas nelielas sastāva izmaiņas un grupai pievienojies jauns bundzinieks Jānis Osis (paralēli spēlē progresīvā metāla grupā Nuvo).

Skaties te! 

Folkloras un seno cīņu kopa VILKAČI dibināta 2000. gadā. Savus spēka vārdus “Ar Sauli zobenā un Pērkonu sirdī” vīri skandē skaļi un stipri. Latvijas sendienu kultūrvēsturiskais mantojums un senā karavīra dzīves ritums vieno kopas dalībniekus gan dziesmā, gan ikdienā. VILKAČI iedvesmo mūsdienu latviešus, īpaši jauniešus atcerēties un sajust savas saknes, savus senčus, kas reiz dzīvoja tik vienkārši un dabiski, senčus, kas reiz bija spiesti aizstāvēt savus tuviniekus, savu zemi un tautu pret svešzemju iebrucējiem. Kopas vadītājs – Edgars Zilberts. 

Skaties te! 

Folkloras kopa DELVE ir dibināta 2001.gadā. Delve ir senvārds, kas nozīmē -“lāča ķepa”.  Kopas mītnes vieta ir Limbažu novada Vidriži - neliels ciemats Vidzemē , kas senatnē bija senās Metsepoles apvidus, ko apdzīvoja Salacas baseina lībieši. DELVE stāsta muzikālus stāstus par seniem laikiem un lietām, par mūsu senču dzīvesveidu un dzīvesziņu. Ieklausies, kā mūsu elpā un atvērtās sirds ritmā, kā caur uguni nākušā māla traukā, kopā sakūst senā tradīcija un jaunrade.

Skaties te!

Tiekamies Mežaparka Lielajā estrādē 10. septembrī, ieeja no plkst.17.00!

Skyforger – 21.00.

 
Nav gaidāmo pasākumu