Daumants un Madara Liepiņi

3. jūnijā plkst. 19.00 Mazās Mežotnes pils 13. koncertsezonas otrajā koncertā klausītājus priecēs brālis un māsa Daumants (klavieres) un Madara (vijole) Liepiņi.

Tiks atskaņota programma, kurā spīdēs gan pašmāju, gan ārzemju komponistu daiļrade, apvienojoties neaizmirstamā koncertā. No ārzemju komponistu saraksta klausītāji atpazīs Maksu Rēgeru un vienmēr kolorīto Edvardu Grīgu. Toties no latviešu komponistiem skanēs Tālivaldis Ķeniņš, kā arī mūziķi koncertā pirmatskaņos Latvijā pazīstamās komponistes Agnetas Krilovas jaundarbu.

Daumants Liepiņš ir atzīts Latvijas pianists ar bagātu pieredzi. 2017. gadā viņš ieguva Latvijas Lielo mūzikas balvu kategorijā “Gada jaunais mākslinieks”. 2020. gadā viņš tika ierindots žurnāla “Pianist” rubrikas “Pianists, kas jādzird 2020. gadā” pašā augšgalā. Daumanta profesionālā pieredze ietver arī darbu ar Liverpūles Karaliskās filharmonijas orķestri, Helsingborgas Simfonisko orķestri, Gruzijas Nacionālo Simfonisko orķestri un citiem.

Madara Liepiņa savukārt ir talantīga vijolniece, piedalījusies daudzos konkursos un festivālos Baltijas valstīs, Vācijā, Zviedrijā, Armēnijā un citur. Vijoles spēli viņa apguva pie slavenā pedagoga Roberto Mutoni.

Koncerts top ar VKKF atbalstu mērķprogrammas «KultūrELPA» ietvaros.

 
Nav gaidāmo pasākumu