Rīgas vokālās džeza grupas ASSEMBLY SINGERS jubilejas koncerts | 30 + 2 mirkļi

Pazīstamā un muzikāli atraktīvā Rīgas vokālā džeza grupa „Assembly Singers” 18. maija novakarē gaidīs viesus dzirkstošā koncertā “30 + 2 mirkļi”, …jo 30 aktīvas darbības gadu jubileju bija plānot svinēt 2020. gadā, bet apstākļi šo ieceri neļāva īstenot. Grupas dalībnieki arvien veido jaunas, interesantas koncertprogrammas. Melodija, ritms un improvizācija ir džeza mūzikas galvenās vadlīnijas, kas mūziķu interpretācijā kļūst par nepārtrauktu, neatkārtojamu, krāsainu jaunrades procesu. Džezs, dažādos laikos pretrunīgi vērtētais mūzikas žanrs, ir nozīmīga un pamanāma Latvijas kultūras sastāvdaļa, apliecinot tās piederību pasaules kultūrai. “Assembly singers” dalībnieki, kopā ar tās dibinātāju – daudzpusīgu mūziķi, dziedātāju, diriģentu un mūzikas pasniedzēju Eināru Verro, patiesā aizrautībā meklē jaunus izteiksmes veidus, atrodot mūzikā nebijušas nianses un nokrāsas, un iepriecinot klausītājus.

Jubilejas koncerta programmā iekļauta teju visu 30 gados dziedāto programmu esence, atspoguļojot plašo džeza mūzikas stilu spektru no pagājušā gadsimta 20. - 50. gadu svinga “zelta” laikmeta pasaules klasikas līdz 60. - 70. gadu un jaunākām latviešu estrādes dziesmu pērlēm.

„Assembly Singers” dziedātājiem uz skatuves pievienosies arī pastāvīgie muzikālie partneri – instrumentālā grupa Madara Kalniņa vadībā un bijušie ansambļa dalībnieki.

 
Nav gaidāmo pasākumu