PARADĪZE/Bilingvāla muzikāli dramatiska kompozīcija/

Emīls Zolā
PARADĪZE
Bilingvāla muzikāli dramatiska kompozīcija pēc R. Paula mūzikla „Dāmu paradīze” motīviem

12+
2 stundas
Latviešu un krievu valodā
Pirmizrāde: 2022. gada 4. jūnijā

Maestro mūzika un modes pasaules vilinājums iestudējumā par godu Daugavpils teātra mūzikla „Dāmu paradīze” desmitgadei. Izrādē „Paradīze” kopā ar Daugavpils teātra trupu piedalās maestro Raimonds Pauls, soliste Ilona Bagele, aktieris Rihards Lepers un citi.


2012. gadā, pateicoties Raimonda Paula iniciatīvai, Daugavpils teātrī tika iestudēts mūzikls „Dāmu paradīze”, un ar tā palīdzību tika atšķirta jauna lappuse teātra vēsturē. Tā bija viena no iemīļotākajām skatītāju izrādēm piecus gadus. Savukārt darbs pie šī mūzikla lika pamatus teātra turpmākai attīstībai, kā rezultātā šobrīd muzikāli dramatiskās izrādes ir kļuvušas ne tikai par teātra vizītkarti, bet arī par iemīļotākajām skatītāju vidū gan Latvijā, gan ārzemēs. Lai atzīmētu veiksmīgi aizvadīto desmitgadi un atcerētos, ar ko tā sākās, tapa muzikāla kompozīcija „Paradīze” pēc teātrim tik nozīmīgā mūzikla motīviem.


Izrādes „Paradīze” sižeta pamatā ir Emīla Zolā romāns par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā Parīzē. Taču atšķirībā no 2012. gadā tapušā mūzikla, kurā tika akcentēts Denīzes un Parīzes lielākā veikalnieka Oktāva Murē mīlas stāsts, šoreiz iestudējuma veidotāji vairāk pievēršas noslēpumainajai un nežēlīgajai modes pasaulei un ar mūziklu un romānu „Dāmu paradīze” saistītām vēstures liecībām.


Komponists: Raimonds Pauls
Režisors: Oļegs Šapošņikovs
Libreta autori: Oļegs Šapošņikovs, Aleksandrs Komarovs, Kristīne Veinšteina
Mūzikas aranžējuma autors: Mārcis Auziņš
Dziesmu tekstu autori: Jānis Peters, Jeļena Sigova, Vladimirs Dupaks, Kristīne Veinšteina
Solistu vokālā pedagoģe: Ilona Bagele
Horeogrāfe: Irina Bogeruka
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece: Inga Bermaka
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Lomās: Rihards Lepers, Zanda Mankopa, Marks Šelutko, Marģers Eglinskis, Maija Korkliša , Egils Viļumovs, Māris Korsiets, Agnese Laicāne, Jūlija Ļaha, Ritvars Gailums, Kristīna Zaharova, Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne-Mežale, Irina Kešiševa, Aleksandrs Komarovs, Žanna Lubgāne, Ritvars Gailums, Natālija Kotona, Kristīna Zaharova.

Vokālisti: Ilona Bagele, Nadežda Jermaka, Kristīna Zaharova, Natālija Kotona, Alisa May, Sandis Ulpe, Marks Šelutko, Luiza Prokofjeva, Rihards Lepers, Marģers Eglinskis, Maija Korkliša, Egils Viļumovs

Dejotāji: Vanda Gibovska, Svetlana Morozova, Aleksandra Koguce, Alisa Matvejeva, Darja Šakalova, Raimonds Paegle, Jevgeņijs Mihailovs, Artjoms Afanasjevs, Miroslavs Blakunovs

Instrumentālais ansamblis: Mārcis Auziņš (ģitāra), Toms Poišs (basģitāra), Rūdolfs Dankfelds (bungas), Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti)

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu