BJDK VĒJA ZIRDZIŅŠ 30 gadu jubilejas koncerts

BJDK VĒJA ZIRDZIŅŠ 30 gadu jubilejas koncerts “Trejdesmitos gadiņos danču lāde pielocīta”

 

Bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Vēja zirdziņš” dibināts 1992. gadā Jelgavā un šogad ar lielu gandarījumu svin savu 30. dzimšanas dienu. “Vēja zirdziņa” kuplā saime ir kā otra ģimene bērniem un jauniešiem septiņās dažādās vecuma grupās un kolektīva moto – “Audz dejā!” – vieno kopīgā izaugsmē un deju piedzīvojumos.   

21. maijā svētku koncertā “Trejdesmitos gadiņos danču lāde pielocīta” dejotāji izdejos kolektīvam nozīmīgas dejas, ko “Vēja zirdziņš” iecienījis, piedaloties sešos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Katra no šīm atkal satikšanām iezīmējas ar savu atmiņu sajūtu, katrs Deju svētku lielkoncerts spoguļojas savā vēstījumā un savā zīmē. Tomēr visus svētkus vieno kāda īpaša dzirksts, kas šķiļ, zibsnī un aizrauj ne tikai pašus dalībniekus, bet arī skatītājus.

Koncertā piedalās: BJDK “Vēja zirdziņš” - mākslinieciskā vadītāja A.Skrastiņa, pedagogi G.Trukšāne, A.Noviks, K.Martinsone-Škapare, koncertmeistare I.Stivriņa; DK “ExLielupe” - kolektīva vadītāja. Z.Pielēna Pelēna; Jelgavas 4. vidusskolas pūtēju orķestris “Rota” - vadītājs A.Celms. Koncerta režisore L.Muižniece, scenogrāfe I.Beķere. 

 
Nav gaidāmo pasākumu