CANTAMUS PACEM

ASV universitāšu koru koncerts

Piedalās:

Brigama Janga universitātes (Brigham Young University) vīru koris

diriģents Brents Velss (Brent Wells)

Aiovas štata universitātes koris Singers (Iowa State University Singers)

diriģents Džeimss Rods (James Rodde)

Teksasas sieviešu universitātes (Texas Woman's University) koncertkoris

diriģente Joni Jensena (Joni Jensen)

Jauktais koris “Sola”, diriģents Kaspars Ādamsons

 

Koncerta galvenais diriģents Ričards Bjella (Richard Bjella)

 

Programmā: E. Ešenvalda jaundarba “Naming the Rain” pirmatskaņojums,  Dž. Gabrieli, A. Perts, M. Hogans, V. Buhenbergs, S. Krēks u. c.

 

 

FESTIVAL OF THREE ir dinamisku koncertu priekšnesumu piedzīvojums, ko izstrādājuši mūziķi, lai sniegtu augstāko māksliniecisko pieredzi diriģentiem, izpildītājiem un vietējiem sadraudzības kolektīviem. Festivāla programmu veido triju labāko sava žanra kolektīvu 3 galā koncerti. Priekšnesumi notiek trijās labākajās pieejamajās koncertvietās. Papildus šiem galā koncertiem katrs kolektīvs piedalās arī dažādos sadraudzības koncertos un sniedz solokoncertus.

Izcili pašmāju kolektīvi ir aicināti dalīties gan ar šo koncertu muzikālo pieredzi, gan ar savas kultūras apmaiņas iespējām. Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir atbildīgs par dalībnieku kolektīvu piesaistīšanu, kā arī komponistu atlasi jaundarbu pasūtīšanai un šo darbu pirmatskaņošanai festivāla galā koncertos. Līdz šim pasūtīti darbi no vairākiem komponistiem – Pērta Ūsberga (Pärt Uusberg), Maikla Makglina (Michael McGlynn) un Ērika Ešenvalda.

FESTIVAL OF THREE atbalsta organizācija ARTS ENGAGE INTERNATIONAL, kuras mērķis ir veicināt starptautisku sapratni un draudzību, izmantojot māksliniecisku vērtību apmaiņu un kultūras bagātināšanu. Visi festivāla kolektīvi piedalās dažādās kultūras aktivitātēs un dodas ekskursijās, tādējādi papildinot savu pieredzi.

Lai gan FESTIVAL OF THREE ir cieši saistīts ar Igauniju un Baltijas valstīm, festivāli notiek arī citur Eiropā un ārpus tās. Draudzības saišu veidošana caur skatuves mākslu sniedzas pāri valodu un valstu robežām. Uzskatām, ka pasaulei šāda veida mākslinieciskā vadība šobrīd ir vajadzīga vairāk nekā jebkad agrāk.

 
Nav gaidāmo pasākumu