Tiešsaistes lekcija BĪBELES SIŽETI PASAULES GLEZNIECĪBĀ

Mozus grāmatas sižeti mākslinieku acīm. Vecā Derība ir viens no pamatiem, uz kura balstās jūdaisma un kristīgā Eiropas kultūra. Vecās Derības pirmajā daļā aprakstītie stāsti - Torā, Mozus Pentateihā - ir iedvesmojuši māksliniekus desmitiem gadsimtu. Katrs laikmets cilvēces vēsturē savā veidā atspoguļo šos zemes gabalus un atspoguļojas tajos. Lai izsekotu izmaiņām šo stāstu attēlojumā, saprastu, kā viņi piesaistīja dažādu laiku māksliniekus, pārsteigtu par viņu mūsdienīgumu vai drīzāk visu laicīgumu, ārpus temporalitāti - tas ir šī kursa mērķis.
Šeit jūs redzēsiet desmitiem mākslas darbu: lielu un pretrunīgu, skaistu un smieklīgu, dvēseles skrāpēšanu un neaizmirstamu, mācību grāmatu un nezināmu. 
Jūs varēsiet uzdot savus jautājumus un izteikt savu viedokli par redzēto. Jūs pavadīsiet laiku jēgpilni, un apkārtējā pasaule kļūs nedaudz skaidrāka, nedaudz harmoniskāka, nedaudz skaistāka un interesantāka.
Cikls sastāv no 8 lekcijām.
1. 10. jūlijs "Bībeles ilustratori"
2. 17. jūlijs "Tiesnešu grāmatas sižeti: Džeels un Sisara un Stāsts par Samsonu"
3. 24. jūlijs "Dāvids: sākums"
4. 31. jūlijs "Karalis Dāvids"
5. 7. augusts "Samsona fināls, Dāvids un Zālamans"
6. 14. augusts "Ebreju varones: Rūta un Estere"
7. 21. augusts "Džūditas vēsture"
8. 28. augusts "Daniēla grāmata"
Pēc stāstījuma notiks neformala saruna, kuras gaitā, kas vēlas, varēs uzdot jautājumus un saņemt no lektora atbildes, apmaiņa ar viedokļiem...
 
Jūs varat apmeklēt gan visu ciklu, gan katru lekciju atsevišķi pēc jūsu izvēles
Mēs gaidam tikšanos!

 
Nav gaidāmo pasākumu