KONCERTS. Veltījums komponistes Elgas Igenbergas simtgadei

KONCERTS. Veltījums komponistes Elgas Igenbergas simtgadei

 

Pērn izcilajai latviešu komponistei, pianistei un mūzikas pedagoģei Elgai Igenbergai apritēja 100 gadi. Elga Igenberga ir vienīgā daiļā dzimuma pārstāve latviešu estrādes mākslas pionieru plejādē, kuras radošo darbu sarakstā ir vairāk nekā 300 skaņdarbu. Sagaidot komponistes 100. jubileju Jelgavas pilsēta savu novadnieci godināja ar dziesmas “Tu un Es” pirmatskaņojumu jaunās skaņās. Šogad šī un virkne citu dziesmu izskanēs arī īpaši veltītajā koncertā.

 

Koncerts 27.maijā pulksten 20:00 brīvdabas koncertzālē “Mītava”

 

Koncertā piedalās dziedātāji Aija Vītoliņa, Mārtiņš Kanters, Normunds Rutulis, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Agnese Budovska, Madara Botmane un Raimonds Celms.

Mūziķu sastāvu veido pianiste Zane Volberga, vijolnieki Gidons Grīnbergs un Leonards Antoņēvičs, altiste Silvija Krauze, čellists Rihards Strauss, saksofonists Artūrs Sebris, trombonists Ainārs Ansons, trompetists Sandris Skeranskis, ģitāristi Jānis Ozoliņš un Rolands Stepanovs, bundzinieks Raitis Aukšmuksts.

Dejotāji Helēna Sarkisjane, Līga Ūbele, Santa Jankovska, Aigars Larionovs, Girts Bisenieks, Girts Dubults.

Deju studija “Intriga” un jauktais koris "Balti"

Režisors: Sandis Kalniņš
Muzikālaie producenti: Uldis Timma un Raitis Aukšmuksts
Horeogrāfe: Santa Jankovska

 

Biļetes Bilesuparadize.lv un biļešu kasēs.

Projektu atbalsta Zemgales Plānošanas reģions, Valsts kultūrkapitāla fonds un Latvijas valsts meži.

Igenbergas pirmās dziesmas “Rīgas bulvāri”, “Varbūt” un “Vecais tilts” guva ievērību, īpaši pēc tam, kad tās 1957. gadā tika iekļautas Rīgas estrādes orķestra repertuārā un ieskaņotas radio. Viņas dziesmas izpildīja – Valentīna Butāne, Edgars Zveja, Arnolds Liniņš, māsas Vambutes un citi. Sadarbībā ar aktrisi Veru Singajevsku tapušas populāras dziesmas bērniem. Igenberga sacerējusi dziesmu ciklus, estrādes opereti “Annele”, bērniem adresētu rēviju “Šurum-burums”, dziesmuspēles “Ziņģu lustes”, “Septiņas vecmeitas”, “Čaukstenes”, kā arī vadījusi vairākus vokālos ansambļus. Mākslinieces darbus joprojām novērtē kultūras pasaulē un tie dzīvo vēl šobaltdien. Maestro Raimonds Pauls grāmatā, kuru sarakstījusi muzikoloģe Daiga Mazvērsīte par godu komponistei, atzinis, ka Elga Igenberga uzskatāma par mūsu pazīstamās estrādes mūzikas aizsācēju, jo mūzikas aprindās parādījusies mirkli pirms viņa paša. 

 
Nav gaidāmo pasākumu