Tiešsaistes lekcija SENĀS ROMAS MĀKSLA

"Senās Romas māksla" tiešsaistes lekcija.
Mēs piedāvājam iegremdēties Senās Romas apbrīnojamajā un noslēpumainajā mākslas un kultūras pasaulē
Daudzi no senās Romas darbības rezultātiem bija nesasniedzami cilvēcei līdz XIX gadsimtam, kas ļāva Eiropas ievērojamākajiem prātiem iedvesmoties no Romas vēstures un kultūras. 
Mēs aplūkosim pārsteidzošo etrusku kultūru, uz kuras auga senā Romas pilsēta, mēs redzēsim, kā jaunie mākslas un inženierijas sasniegumi mainīja savu izskatu, mēs pievērsīsimies mazām pilsētām Itālijā, starp kurām īpašu vietu aizņem Pompeji, kas ir lieliski saglabājusies līdz pat šai dienai, iznīcina milzīgā Vezuva izvirdums, mēs staigāsim pa Ostijas ostas ielām, ielūkosimies karstajās vannās-vannās, apmeklēsim milzīgās imperatoru un aristokrātu villas, kas stiepjas gar jūras krastu vai gleznainajās kalnu nogāzēs, apskatīsim bļodas, rotājumus un sienu gleznojumus, un galu galā mēs centīsimies redzēt pārsteidzošo Senās Romas kultūru visā tās varenībā un pazudušo krāšņumu.
Senā māksla daudzus gadsimtus palika un joprojām ir skaistuma un garšas ideāls, un mitoloģijas un literatūras zināšanas tika uzskatītas par obligātām jebkuram kultivētam cilvēkam.
Pēc stāstījuma notiks neformala saruna, kuras gaitā, kas vēlas, varēs uzdot jautājumus un saņemt no lektora atbildes, apmaiņa ar viedokļiem...
 
Kurss sastāv no 12 lekcijām par Seno Romu svētdienās
 
Mēs gaidam tikšanos!

 
Nav gaidāmo pasākumu