CHRIS NORMAN & BAND KONCERTS

Pasaules zvaigznes Chris Norman koncerta pietura - Biržu rajons, Lietuva.

2022. gada 2. jūlijā Lietuvas un Latvijas pierobežā, ļoti skaistā Biržu rajona vietā - Kiluču ezera pussalā (Biržu rajonā, Kiluču ciemā, Apaščios ielā) notiks oriģinālā SMOKIE balss CHRIS NORMAN dzīvās mūzikas koncerts. Sākums – plkst. 18.00.

Leģendu iesildīs:

·       Latvijas čellu trio Melo-M

·       Lietuvas kulta roka grupa BIX

·       Reperis IRONVYTAS

·       DJ JOVANI (Jonas Nainys)

·       „Lietuvas balss“ dalībnieks, izpildītājs IGORIS JARMOLENKA un reperis JULIAN VERDEE.

Pasākuma ilgums – 6 stundas.

Zelta „nopīpēta“ „Smokey“ balss.

Mūzikas faniem visā pasaulē šo slaveno dziedātāju stādīt priekšā nemaz nevajag. 

Tieši Chris Norman īpašā, aizsmakušā balss dēļ grupa „Kidness“ pēc grupas menedžeru ieteikumiem reiz tika pārdēvēta par „Smokey“. Kā vairākkārt skaidroja grupas dalībnieki, Chris "nopīpēta" balss bija saistīta ar "dūmiem" („smoke“ – angļu val. - dūmi), bet jau vēlāk grupa tika pārdēvēta  - "Smokie".

 

Chris Norman (īstais vārds Christopher Ward Norman) dzimis Jorkšīras grāfistē Apvienotajā Karalistē mākslinieku ģimenē. Topošai zvaigznei, kuras muzikālo gaumi ietekmēja Elviss Presley, “The Beatles”, Bob Dylan, Little Richards un “The Rolling Stones”, pirmo ģitāru tētis uzdavināja, kad zēnam bija septiņi gadi. 

1962. gadā Chris Norman iestājās Bredfordas zēnu skolā, kur satika savus līdzgaitniekus – „Smokie“ dalībniekus Alan Silson un Terry Uttley.

Sākumā grupas nosakumu bija daudz un viņi bija dažādi - “The Yen”, “Essence”, “Long Side Down” , “The Elizabethans“. Tomēr patiesie radošie panākumi atnāca ar grupas liktenīgo nosaukumu – 1975. gadā tika izdots sen nobriedušais grupas „Smokie“ debijas albums „Pass It Around“, kas tapis kopā ar tā laika slavenajiem producentiem un dziesmu autoriem Nicky Chinn un Mike Chapman.

 

1978. gads – „Smokie“ zelta laikmets – tika izdots albums "The Montreaux Album", saņemot augstākos kritiķu vērtējumus, singls "Mexican Girl" kļuva par megahitu, un Chris Norman un Suzie Quatro dziesma "Stumblin' in" iekļuva amerikāņu Billboard top 10 pozīcijās. Tam sekoja žilbinošas slavas gads, koncerttūres visos kontinentos un pilni grupas fanu stadioni.

Un, lai gan Chris Norman 1986. gadā pilnībā pameta „Smokie“ un sāka savu solo karjeru, viņa diskogrāfija ir ļoti iespaidīga – ir izdoti vairāk nekā 50 singli un vairāk nekā 30 albumi (9 no tiem „Smokie“ sastāvā  un 25 solo). Visā pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 30 miljoni ierakstu, un mākslinieks joprojām rada mūziku un koncertē.

Pēc veiksmīgiem Chris Norman un Suzie Quatro koncertiem, viņš sadarbojas ar Modern Talking, Blue System, CC Catch projekta dibinātāju, komponistu un dziedātāju Dieter Bohlen.

Ar dziesmu "Midnight Lady" Chris Norman iekaro daudzu valstu populārās mūzikas Olimpa virsotnes. 2014. gadā ar CC Catch viņš nodibināja duetu „Another Night in Nashville“.

Pēdējos 23 gadus mūziķis dzīvo Menas salā Īrijas jūrā, ir precējies ar savu sievu Lindu vairāk nekā 50 gadus, un viņam ir pieci bērni (Braiens, Paula – tas ir dēls PAULS, Maikls, Stīvens, Sūzana) un četri mazbērni.

"Laimīgākā diena manā dzīvē ir laulības," vairākās intervijās saka Chris, uzsverot savas sievas Lindas nozīmi.  Tiesa, 2001. gadā dziedātāja ģimeni satrieca ārkārtīgi sāpīgās ziņas, kad viņu dēls Braiens, gāja bojā avārijā, braucot ar motociklu.   Tomēr, atguvies no traģiskajām ziņām, Chris Norman veiksmīgi turpināja savu karjeru, joprojām laipni gaidīts visā pasaulē – Bangkokā, Minhenē un Sanktpēterburgā, kur viņš pat īpaši svinēja savu dzimšanas dienu.  

 

Skanēs visi hiti

Mākslinieks aktīvi koncertē līdz šim, pagājušā gadā iznāca viņa solo albums "Just a Man".  Chris Norman arī aktīvi uzstājas dažādās pasaules malās un pārsteidz tūkstošiem fanu ar savu enerģiju.

"Humors un vingrošana palīdz saglabāt enerģiju. Lai arī ļoti gribētos paslinkot, es piespiežu sevi iet uz sporta zāli, pavingrot," pasmaida Chris, kurš tagad sāks koncertturneju Vācijā un vasarā rīkos ekskluzīvu koncertu Lietuvā.

Biržu rajonā skanēs „Living Next Door to Alice“, „Midnight Lady“, „Needles and Pins“, „Mexican Girl“, „Oh Carol“, „I‘ll Meet You at Midnight“, „Don’t Play Your Rock’N Roll to Me“ un citi visā pasaulē zinami Chris Norman skaņdarbi.

Slavenā dziedātāja Chris Norman vārds ar liriskām dziesmām saistās tikpat lielā mērā kā ar enerģisko roku, tāpēc koncerts Biržu rajonā solās būt gan rokenrolisks, gan melanholisks. Šis laiks būs kā ceļojums pa izpildītāja dzīvi, apstājoties neaizmirstamākajās un skaistākajās pieturās.

2022. gada 2. jūlijā viena no pasaules mēroga zvaigznes Chris Norman pietura būs Kilučai. 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu