KINO /VADI MANU AUTO/

Vadi mani auto (Drive My Car)

Oskara nominācijas 2022 - 4 kategorijās: “Labākā filma”, “Labākais adaptētais scenārijs”, “Labākais režisors”, “Labākā ārzemju filma”.

 

Ritmā lēnā, nesteidzīgā, apcerīgā filma stāsta par talantīgu režisoru un aktieri, kurš piedzīvojis ģimenes traģēdiju – sievas aiziešanu. Taču dzīve turpinās un filmas galvenais varonis dodas uz Japānā prestižu radošu rezidenci, kur uzaicināt iestudēt klasisku lugu – Antona Čehova darbu. Jusukem, tā sauc filmas galveno varoni, ir daži principi, kurus viņš nekad nepārkāpj. Viņš vienmēr brauc ar savu retroauto –  SAAB 900 – un neizmanto citus transporta līdzekļus. Par viņa šoferi  lugas iestudēšanas laikā kļūst  jauna meitene. Divu noslēgto un tik atšķirīgo cilvēku starpā pamazām rodas sapratne. 

Režisora Rusukes Hamaguči (Ryûsuke Hamaguchi) veidotā filma ieguva vairākas balvas pēdējā Kannu kinofestivālā, to skaitā – balvu par labāko scenāriju. Tā ir saņēmusi arī nozīmīgo ASV balvu Zelta gobuss (Golden Globe) kā labākā ārvalstu filma. Filmai ir izredzes arī tikt pie nozīmīgās Amerikas kinoakadēmijas balvas Oskars”. 

Režisors  Rusuke Hamaguči. Lomās: Hidetoši Nišima (Hidetoshi Nishijima), Reika Krišima (Reika Kirishima), Masaki Okada u.c.

Filmas garums: 2 h 59 min.

 
Nav gaidāmo pasākumu