KOKVILNAS LAUKU VIENTULĪBĀ

 

IZRĀDE ANGĻU VALODĀ AR TULKOJUMU LATVIEŠU VALODĀ TITROS!

Bernārs Marī Koltess

KOKVILNAS LAUKU VIENTULĪBĀ

Lielajā zālē no 28. līdz 31. maijam

Stāsts par divu cilvēku slepenu satikšanos. Viņi ir svešinieki, bet vienam ir tas, ko vajag otram. Lai darījums notiktu, ir jāatrod veids, kā pateikt, ko vienam no otra vajag. Ir jāatrod valoda, kas ir citiem nesaprotama, bet konkrēta un tieša. Abiem vienam pret otru atklājas iekāre. Tomēr vēl arī pastāv bailes – atzīties savā iekārē, bailes kļūt ievainojamam. Bailes no svešā.

Bernāra Marī Koltesa lugas tēlos iemiesojas teātra un kino zvaigznes Džons Malkovičs un Ingeborga Dapkunaite.

Jaunākās paaudzes spilgtākais krievu režisors Timofejs Kuļabins par savu izrādi saka: “2022. gadā tēma par aizliegto, neizteikto un neatvairāmo pievilcību ir jārisina citādi. Mēs veidojam izrādi par slepenu iekāri, kas ir sodāma un kuru jebkura sabiedrība atzīst par noziedzīgu - pēc spēkā esošās likumdošanas.

Šajā lugā ir divi aktieri, bet tikai viens tēls. Lielāko daļu laika mēs pavadām zemapziņā, murgainās vīzijās par varoni, kuru mēs tā arī neieraugām. Viņa vietā uz skatuves ir divas savstarpēji pretnostatītas figūras – tās iesaistās saspringtā, niknā un sarežģītā dialogā. Šis ir cilvēka dialogs ar savām slepenajām vēlmēm un bailēm. Ar to, ko viņš neuzdrošinās pateikt pat pats sev - un no kā viņš nevar atbrīvoties, neatņemot sev dzīvību. Šis ir stāsts par cilvēka sarežģītību pasaulē, kurā sarežģītība kļūst par kaut ko nevēlamu, nevietā, nepiedienīgu. Šī pasaule rada iekšējas nesaskaņas, disonansi, kas nogalina cilvēku no iekšpuses, kā nāvējoša slimība.”

Bernārs Marī Koltess (1948.-1989., Francija) – ir vairāk kā divdesmit lugu autors. Starp tām slavenākās ir "Rietumu krastmala", “Kokvilnas lauku vientulībā” un "Roberto Zuko". Tās tulkotas gandrīz četrdesmit valodās un iekļautas teātru repertuāros visā pasaulē. Lielākie Eiropas režisori, tostarp Patriss Šero, Pīters Šteins, Kšištofs Varlikovskis, Mihaels Talheimers, Kama Ginkass, Luiss Paskāls un citi, iestudējuši Koltesa lugas ar panākumiem.

Lomās: Džons Malkovičs un Ingeborga Dapkunaite

 

Režisors - Timofejs Kuljabins

Mākslinieks - Oļegs Golovko

Dramaturgs - Romāns Dolžanskis

Skaņu dizainers - Timofejs Pastuhovs

Video dizainers - Aleksandrs Lobanovs

Operators - Vladimirs Burcevs

Video montāžas režisore - Anastasija Žuravļeva

Gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš

 
Nav gaidāmo pasākumu