Krievu klasiskais balets - labākais no baletiem „Riekstkodis”, „Gulbju ezers”, „Apburtā princese”

Balets visai ģimenei!

2022. gada 18. februārī VEF Kultūras pili un 19. februārī Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars” piepildīs krievu klasiskā baleta svētku gaisotne. Izbaudiet pasakas par skaistām princesēm un prinčiem!

Dižais opermūzikas un simfoniju meistars P.Čaikovskis iegāja vēsturē arī kā baleta mūzikas reformators. Viņš uzrakstīja trīs baletus: 1876. gadā “Gulbju ezeru”, 1889. gadā “Apburto princesi” un 1892. gadā “Riekstkodi”. Šo baletu vēsturiskā pirmizrāde notika Sanktpēterburgas Marijas teātrī. Tiem visiem ir bijusi milzīga ietekme uz horeogrāfijas mākslu. Pēc horeogrāfa M.Petipā iestudētajiem P.Čaikovska baletiem šis žanrs mūzikas mākslā ieņēma operai un simfoniskajiem darbiem līdzvērtīgu vietu. Balets kļuva par dižu ideju, dziļu jūtu un raksturu izpausmi.

Programma

Izrādes programmā tiks rādīti populārākie leģendāro baletu fragmenti: “Riekstkodis” ir aizraujošs un maģisks Jaungada stāsts par princi Riekstkodi un Mariju, “Gulbju ezers” ir romantisks stāsts par princi Zigfrīdu, Odetu un Odīliju, mīlestību un uzticību, “Apburtā princese” ir neparasts stāsts par pasaku varoņiem – princesi Florīnu un Zilo putnu, princesi Auroru un princi Dezirē, un par mīlestības uzvarošo spēku.

Kompānijas “WORLDSTARS” valdes locekle un viesizrāžu organizatore Olga Azizova stāsta:

“Priecājos paziņot, ka nesen mūsu kompānija “WORLDSTARS” nosvinēja īpašu notikumu – desmit gadu jubileju. Es lepojos ar to, ka šo gadu laikā mūsu kompānijas organizētie pasaules baleta zvaigžņu galā koncerti un baleta izrādes ir aizkustinājušas sirdis tūkstošiem skatītāju Latvijā, Igaunijā, Zviedrijā un Norvēģijā un ļāvušas ieraudzīt, cik valdzinoša un aizraujoša var būt baleta māksla. Priecājos, ka, neraugoties uz pašreizējo sarežģīto situāciju, pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma 18.februārā VEF Kultūras pilī un 19. februārī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, būs skatāma svētku izrāde visai ģimenei Krievu klasiskais balets – labākais no baletiem “Riekstkodis”, “Gulbju ezers”, “Apburtā princese” izcilu baleta solistu izpildījumā. Esmu pārliecināta – kad aizraujošie stāsti par prinčiem un princesēm, burvestībām un patiesu mīlestību aizkustinās Jūsu sirdi un dāvās spilgtus iespaidus, Jūs atcerēsieties šo dienu ar lielu maigumu. Man ir ļoti svarīgi, lai izrāde dāvātu svētku noskaņu un ticību labajam un iedvesmotu labiem darbiem un pozitīvām domām. Apmeklējiet izrādi Krievu klasiskais balets – labākais no baletiem “Riekstkodis”, “Gulbju ezers”, “Apburtā princese” un, pēc izrādes lieliskā noskaņojumā atgriežoties mājās, būsiet priecīgi, ka šo dienu pavadījāt klasiskā baleta skaistuma un grācijas gaisotnē!”

Pasākuma ilgums: 1 st 50 min (ar starpbrīdi)

Bezmaksas ieeja bērniem: nav paredzēta

Izrāde piemērota bērniem no 5 gadu vecuma

 

Pasākuma apmeklēšanas nosacījumi:

Pieaugušajiem biļete derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sadarbspējīgo sertifikātu;

Bērniem no 12 gadu vecuma nepieciešams vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sadarbspējīgais sertifikāts, vai pēdējo 72h laikā veikts skolas skrīninga tests;

Bērniem līdz 12 gadu vecumam sertifikāts nav nepieciešams, taču apmeklēt iespējams vienīgi kopā ar pavadoni, kurš var uzrādīt derīgu sertifikātu, kas apliecina vakcināciju vai pārslimošanu.

Kopā ar biļeti jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte).

Visiem skatītājiem no 7 gadu vecuma izrādes norises vietā jālieto sejas aizsargmaskas.

 
Nav gaidāmo pasākumu