Tiešsaistes lekcija ZIGMUNDS FREIDS UN MĀKSLINIEKI

Tiek uzskatīts, un ne bez iemesla, ka Salvadors Dali bija galvenais Freida uzskatu veidotājs 20. gadsimta mākslā.
Pēc Dali domām, Freida ideju pasaule nozīmēja tikpat daudz, kā Svēto Rakstu pasaule viduslaiku māksliniekiem, vai senās mitoloģijas pasaule renesanses māksliniekiem.
Daudzi sirreālisma līderi ir tik ļoti pieņēmuši Freida uzskatus, ka tie kļuvuši par viņu domāšanas veidu.
 
Magritte, Masson, Picasso, Dali, Tanguy, Delvaux, Max Ernst, Luis Buñuel, Eugène Ionesco u.c. Vīnes psihologa un domātāja idejām bija īpaša nozīme, jo freidisms bija būtisks sirreālistiem un, iespējams, bija viens no galvenajiem faktoriem viņu doktrīnas pieaugumā un panākumos. Spēcīgāku sabiedroto bija grūti atrast.
 
Pats Freids nepavisam neinteresējās par mūsdienu glezniecības aktualitātēm - unikāls gadījums, jo freidisms pavēra ceļu uz "Freida mākslas vēsturi".
Pateicoties freidismam, sirreālisms spēja izteikt, ka tā nav nepamatota fantāzija vai anarhistu izgudrojums, bet jauns vārds cilvēka, mākslas, vēstures, domas izpratnē. 
Art-tikšanas ar Aleksandru Tairovu pārsteidz cilvēkus, jo notiek īpaša atmosfērā- starp gleznu reprodukcijām, kuras mēs parādīsim jūsu datoru vai mobilo tālruņu ekrānos. Šis formāts ļauj Jums redzēt to darbu attēlus, par kuriem stāstīs A. Tairovs.
Pēc stāstījuma notiks neformāla saruna, kuras gaitā, kas vēlas, varēs uzdot jautājumus un saņemt no lektora atbildes, kā arī apmaiņa ar viedokļiem...

 
Nav gaidāmo pasākumu