Koncertuzvedums PARADOKSS

Paradokss ir pretruna (dažkārt šķietama) kam vispārpieņemtam. Viss atkarīgs, ko uzskatām par vispārpieņemtu un cik brīvi ļaujam savai fantāzijai lidot.

Koncertuzveduma programmā iekļauti dažādu žanru pasaules klasiķu darbi, pārsteidzošas improvizācijas un fantāzijā balstītas interpretācijas – pretrunā vispārpieņemtajam un zināmajam, radot un būvējot kaut ko jaunu, atklājot mākslinieku meistarību un improvizācijas spējas. Fransisa Pulenka “Sonāte četrām rokām”, Leroja Andersona “Mašīnrakstītājs”, Pētera Čaikovska “Ziedu valsis”, Johannesa Brāmsa “Ungāru deja” ir tikai daži no skaņdarbiem, kas programmā savijas kopā ar dainu pārtapšanu mūzikā skatītāju klātbūtnē, dejas fantāziju par nošu lapu pāršķīrēja sapņiem koncerta laikā, monoizrādi, kurā iesaistītos tēlus spēlē konkrēti flīģeļa taustiņi un laikmetīgās dejas etīdi ap, uz un zem flīģeļa. Uzveduma neatņemama sastāvdaļa ir arī katram numuram īpaši radītā glezna, kas tādā vai citādā veidā priekšnesuma laikā nonāks skatītāju redzeslokā.

Radošā komanda: Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, iespējams, titulētākais klavieru duets Latvijā; Egija Abaroviča un Reinis Rešetins, jaunās paaudzes horeogrāfi un dejotāji Kārlis Anitens, viens no Latvijas vadošajiem pasākumu un koncertuzvedumu režisoriem; Anitra Bērziņa, gleznotāja.

Koncertuzvedums vienā cēlienā, ilgums 1h 10min

Pavasarī iegādātās biļetes derīgas.

 
Nav gaidāmo pasākumu