PIANISMA ZVAIGZNES. TRĪS OSOKINI (Sektors vecākiem ar covid-19 sertifikātu un bērniem bez covid-19 sertifikāta)

Izcilie klavierspēles virtuozi – Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini – aicina ieskandināt 2022. gadu ar īpaši krāšņu un konceptuāli bagātu mūzikas programmu. Pianisma vakarā pirmoreiz uz koncertzāles “Lielais dzintars” skatuves vienlaikus atradīsies trīs koncertflīģeļi, lai divu paaudžu veidoto melnbalto taustiņu sinerģijā izskanētu izcilo komponistu Skrjabina, Musorgska, Šopēna, Šostakoviča un Ravela skaņdarbi.

Pirmā koncerta daļa būs veltīta krievu pianisma mūzikas virsotnēm, bet koncerta otrajā daļā uz skatuves satiksim visus Osokinu dinastijas pianistus.

Smalki veidoto klaviermūzikas vakaru atklās 2022. gada jubilāra, 150. dzimšanas dienas gaviļnieka Aleksandra Skrjabina skaņdarbi Andreja Osokina meistarīgajā interpretācijā. Savas dzīves laikā Skrjabins bija ne tikai komponists, estēts un grandiozu ideju ģenerētājs, bet arī pianists, un par šo darbības sfēru sinerģiju nenoliedzami varēs pārliecināties viņa klaviermūzikā. Bet vairāk kā trīsdesmit gadus agrāk Modests Musorgskis monumentālajā svītā Izstādes gleznas kavējas arhitekta un gleznotāja Viktora Hartmaņa pēcnāves gleznu izstādes iespaidos, ko koncertā iedzīvinās Sergejs Osokins.

Otrs programmas smaguma centrs būs Friderika Šopēna mūzika, kas izskanēs Šopēna pianistu konkursa laureāta Georgija Osokina izsmalcinātajā sniegumā. Agrīnā Skrjabina rokraksts ļoti atgādina slavenā poļu komponista klavierdarbu estētiku un tajos ietverto romantiskā vientuļnieka tēlu, bet šo komponistu paralēles nebūs vienīgās saites, kas bagātinās programmu.

Krāšņu svītas aranžiju reiz veidojis izcilais franču orķestrācijas meistars Moriss Ravels. Viņa Bolero šoreiz skanēs cita meistara – Sergeja Osokina – pārlikumā trīs klavierēm. Bet vēl kāds Musorgska apbrīnotājs, Dmitrijs Šostakovičs, pirms 70 gadiem sev un dēlam Maksimam radīja Concertino divām klavierēm op. 94, un tēva-dēla saspēles prakse tiks pārmantota arī šajā koncertā.

Video: 

Programmā:

I daļa

Aleksandrs Skrjabins (Скрябин, 1872-1915)

Etīde dodiēzminorā op. 2 nr. 1

Etīde Fadiēzmažorā op. 42 nr. 3

Etīde op. 65 nr. 3 (Kvintu etīde)

5 prelūdijas op. 16

Prelūdija op. 11 nr. 13


Modests Musorgskis (Мусоргский, 1839-1881) 

Svīta Izstādes gleznas

II daļa

Friderika Šopēna (Chopin, 1810-1849) mūzika

Dmitrijs Šostakovičs (Шостакович, 1906-1975) 

Concertino 2 klavierēm laminorā op. 94

Moriss Ravels (Ravel, 1875-1937) 

Bolero (Sergeja Osokina parlikumā 3 klavierēm)

Piedalās:

Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini, klavieres

 

Norises vieta: Lielā zāle

Koncerts 2 daļās, norises ilgums: aptuveni 2 stundas 10 minūtes

Organizē: Lielais dzintars 

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

Biļetes: sākot no 10.00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Koncertzāles telpās un koncerta laikā jālieto sejas aizsargmaska. Pārvietojoties pa koncertzāli, jāievēro 2 metru distance no apkārtējiem. Sēdvietas zālē būs izvietotas, ievērojot 2 sēdvietu distanci.

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM AR BĒRNIEM:

Šo koncertu varēs apmeklēt pieaugušie ar covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem, ņemot līdzi nepilngadīgus bērnus.

  • Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams uzrādīt pārslimošanas sertifiktātu vai covid-19 testu,
  • Bērniem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros.

Vecākiem ar bērniem, kuriem nav covid-19 sertifikāts, biļetes ir jāiegādājas šeit: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/103889

Koncertzāle nodrošinās atsevišķu ieeju (dienesta ieeja no Dubelšteina ielas puses) un ģimeņu sektoru 1. balkonā tām ģimenēm, kurās ir bērni bez covid-19 sertifikāta. 

Iegādājoties biļetes, pircējiem jāveic vietu personalizācija: https://www.bilesuparadize.lv/lv/person

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB.  Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

  • 10-29 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%
 
Nav gaidāmo pasākumu