PĒRĻU ZVEJNIEKS. JĀNIM PORUKAM 150. Kamermūzikas koncerts

Sestdien, 27. novembrī, 16.00 Raiņa un Aspazijas mājā notiks kamermūzikas koncerts “Pērļu zvejnieks. Jānim Porukam 150”, kurā piedalīsies mecosoprāns Baiba Renerte, tenors Juris Jope, flautiste Rūta Īzāka-Mača un pianiste Ilze Kundziņa.

Koncerts ir veltījums vienam no nozīmīgākajiem latviešu dzejniekiem un rakstniekiem, kuram 13. oktobrī apritēja 150. gadadiena. Druvienā dzimušā, Rīgā un Drēzdenē studējušā Poruka plašās intereses mākslā, literatūrā, kultūras vēsturē un arī mūzikā ietekmēja viņa rakstnieka stilu, bet, savukārt, Jāņa Poruka dzeja iedvesmojusi daudzus komponistus. Koncertā varēs dzirdēt dažādu laikmetu latviešu komponistu dziesmas ar Poruka tekstiem – gan laikabiedru (Emīls Dārziņš, Jāzeps Vītols, Alfrēds Kalniņš, Jāzeps Mediņš, Jānis Zālītis, Emilis Melngailis), gan vēlāk dzīvojošu un arī mūsdienu komponistu (Haralds Berino, Imants Zemzaris, Selga Mence, Jānis Lūsēns) vokālo kamermūziku. Skanēs arī Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis” un Poruka iemīļotu komponistu instrumentāli skaņdarbi, kā arī dzeja un vēstuļu fragmenti. Koncerta ievadvārdus teiks Dr. philol. Jānis Zālītis.

Koncertu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Raiņa un Aspazijas māja, nodibinājums “vienradzis viens”.

Ieeja tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Pasākuma apmeklētājiem obligātas sejas maskas. 

 
Nav gaidāmo pasākumu