Trīcēj kalni. L.Amantova džeza kvartets un R.Dūduma-Ķirse

Latviešu tautasdziesmu melodiskās intonācijas un saturiskā tēlainība ir neizsmeļams avots skaņdarbiem visdažādākajās kompozīcijas tehnikās. Šajā programmā godā tiks celtas latviešu tautas dziesmu melodijas džeza ritmos un skaņās. Klausītāji tiks iepazīstināti ar Laura Amantova džeza kvarteta jaunākajā dubultalbumā “Katram sava tautasdziesma”(izdots 2020.g. nogalē) iekļautajiem skaņdarbiem un jauniem aranžējumiem. 

Indriķis Veitners: "Džezs un latviešu tautas dziesma – jau kādu laiku šāds salikums Latvijas mūzikā nav negaidīts pārsteigums. Pieejas ir dažādas: sākot no pavisam vienkāršiem aranžējumiem līdz pat avangardam. Dažreiz meklējumos pēc oriģinalitātes pašu tautas dziesmu pat gadās pa ceļam "pazaudēt"! Laimīgā kārtā Laura Amantova un Viktora Ritova kopīgi veidoto projektu raksturo tieši dziļa cieņa un respekts pret mūsu nozīmīgāko kultūras mantojumu, vienlaicīgi saglabājot uzticību labākajām džeza mūzikas tradīcijām. Trāpīgie, interesantie un oriģinālie latviešu tautas dziesmu aranžējumi savienojumā ar augsti profesionālu džeza mūziku Laura Amantova kvarteta un Rūtas Dūdumas-Ķirses balss sniegumā ir galvenās kvalitātes, kas dzirdamas šajā programmā.” 

Kvartets pašreizējā sastāvā spēlē kopš 2003. gada. Koncerta gaitā klausītāji varēs baudīt jauku džeza ansambļa saspēli un iepazīt katra kvarteta mūziķa kā spilgtas muzikālas personības individuālo sniegumu.

*Apmeklējot pasākumu, būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

 
Nav gaidāmo pasākumu