Pauls Dambis, Ieva Parša, Sinfonietta Rīga stīgu kvartets

Koncerts “Pauls Dambis un viņa kompozīcijas skola”
Komponistam Paulam Dambim 2021. gadā apritēja 85 gadi. Noslēdzot jubilejas gadu, 28. novembrī Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks kamermūzikas koncerts “Pauls Dambis un viņa kompozīcijas skola”, kura pirmajā daļā skanēs meistara mācekļu – L. Amoliņa, S. Mences, I. Breģes mūzika, bet otrajā daļā – Paula Dambja skaņdarbi, to starp pirmo reizi tiks publiski atskaņots jubilāra Stīgu kvartets Nr. 8. Koncertā dalību ņems Sinfonieta Rīga stīgu kvartets, dziedātāja Ieva Parša un pianists Aldis Liepiņš.
Ievas Paršas dziedājumā skanēs Paula Dambja cikls Trīs Imanta Ziedoņa un Paula Dambja variācijas, kā arī virkne latviešu tautas dziesmu apdaru balsij un klavierēm. Būs iespējams pirmo reizi publiski dzirdēt Paula Dambja jaunāko, Astoto stīgu kvartetu Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta atskaņojumā. 
Koncerta pirmajā daļā skanēs jauns Leona Amoliņa dziesmu cikls ar Broņislavas Martuževas tekstiem balsij un klavierēm, sacerēts 2020. gada nogalē, tāpat kā Selgas Mences Stīgu kvartets un pirmatskaņojums Ilonas Breģes kompozīcijai “Es runāt gribētu tik klusi…” ar Māras Zālītes dzeju balsij un stīgu kvartetam. 
Ieeja sarīkojumā uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu (arī bērniem līdz 12 gadu vecumam).
Sarīkojums tiks filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk var tikt izmantoti pasākuma publicitātei internetā (sociālajos tīklos, medijos).

 
Nav gaidāmo pasākumu