MUZIKĀLĀ HRONIKA “1919. VISGARĀKĀ DIENA”

1919. gada visgarākā diena – tas ir 22. jūnijs, datums, kad izšķīrās Cēsu kauju liktenis. Šajā dienā Igaunijas armijai un Ziemeļlatvijas brigādes daļām izdevās apturēt vācu Landesvēra uzbrukumu Vidzemē un pāriet sekmīgā pretuzbrukumā. Vācu spēku sakāve pie Cēsīm nozīmēja Andrieva Niedras vadītās provāciskās valdības beigas, līdz ar to izbeidzot pāris mēnešus ilgo triju valdību (Ulmaņa, Niedras un Stučkas) laikposmu, kuru vēsturnieki mēdz piesaukt kā juceklīgāko Neatkarības kara gaitā. Pēc šī izšķirošā pagrieziena Latvijas Republikas Pagaidu valdība sāka pieņemties spēkā militāri, politiski un idejiski, topot par neapšaubāmu realitāti.

Skatuviskajā oratorijā “Visgarākā diena. 1919” savīsies vēstures fakti un iedomātu tēlu drāma, tādējādi ierosinot klausītāju 1919. gada jūnija notikumus izdzīvot caur iemiesošanos un iztēlošanos – kā būtu, ja es pats tur būtu! 

Līdzās mūziķiem muzikāli liriskajās epizodēs un aktieriem dramatiskajās epizodēs kā trešais elements darbojas Vēstītājs, sniedzot vispārīgāku 1919. gada notikumu vēsturisko kontekstu.

 
Nav gaidāmo pasākumu