DAILES KANONS. DREĢE. CĪRULIS / BARTKEVIČS. SEGLIŅA. BURAVICKIS

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM: 

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Koncertzāles telpās un visa koncerta apmeklējuma laikā jālieto sejas aizsargmaska. Sēdvietas zālē būs izvietotas, ievērojot 2 metru distanci.

Šajā pasākumā nav iespējams nodrošināt atsevišķu, epidemioloģiski drošu sektoru ģimenēm ar bērniem un garantēt apmeklētāju plūsmu nesatikšanos, kā to paredz Ministru kabineta 09.10.2021. rīkojums Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", tādēļ ar negatīva testa rezultātiem bērni pasākumā netiks ielaisti.

  • Bērniem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu,
  • Bērniem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Biļešu īpašniekiem jāveic biļešu personalizācija: https://www.bilesuparadize.lv/lv/person

_____________

Kādas vērtības jūs iekļautu pašu sastādītā kultūras kanonā? Tajā būtu vairāk dzejas vai mūzikas? Komponisti vai pianisti? Aktieri vai rakstnieki? Ēkas vai ainavas?

Koncertcikls “Dailes kanons” uz koncertzāles “Lielais dzintars” skatuves atklās Latvijas kultūras kanona vērtības, kuru centrā mirdzēs galvenais Dailes kanona dārgums – izcilie “Dailes teātra” aktieri, kas brīnišķīgu pianistu atskaņotas klaviermūzikas pavadībā aiznesīs klausītājus noslēpumainā poēzijas un mākslas pasaulē.

Ar izcilās aktrises Olgas Dreģes emocionālo vēstījumu un Imanta Kalniņa mūzikas plūstošo skanējumu pianista Edgara Cīruļa rokās, koncertprogrammas 1. daļā klausītāji izdzīvos līdzi latviešu dzejnieces Broņislavas Martuževas sirdspilnajām dzejas rindām. Koncerta 2. daļā aktiera Jura Bartkeviča ekstravagantajā manierē un aktrises Ievas Segliņas spilgtajās kustībās tiks apspēlētas dzejnieka Jāņa Rokpeļņa ironiskās un rotaļīgās dzejas rindas, kas atklās jaunus apvāršņus pianista Platona Buravicka klavierspēles improvizācijās. 


I DAĻA

Dreģe. Cīrulis.

Piedalās: Olga Dreģe, Edgars Cīrulis

Dzejniece, nacionālās pretošanās kustības dalībniece un politieslodzītā Broņislava Martuževa, tāpat kā izcilā Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, nāk no Latgales, prot spēlēt akordeonu un ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere. Par sadarbošanos ar Latvijas Nacionālo partizānu apvienību dzejniece izsūtīta uz Ozerlaga nometni Taišetā, Sibīrijā. Tādēļ pēc atgriešanās Latvijā pirmos divus dzejoļu krājumus – “Balta puķe ezerā” un “Rakstītāja” – publicējusi ar citas autores – arī latgalietes – Evas Mārtužas vārdu. 

Šā gada jubilāra Imanta Kalniņa mūzikai un Broņislavas Martuževas dzejai skanot, Olga Dreģe ļaus ielūkoties Latgales un cilvēka mūža līkločos.


Idejas autors: Viesturs Kairišs

Scenogrāfe: Ieva Jurjāne

Kostīmu māksliniece: Ilze Vītoliņa

Mūzikas konsultants: Juris Vaivods

Dramaturģijas konsultante: Justīne Kļava


II DAĻA

Bartkevičs. Segliņa. Buravickis.

Piedalās: Juris Bartkevičs, Ieva Segliņa, Platons Buravickis

Dailes teātra aktieris Juris Bartkevičs un dzejnieks Jānis Rokpelnis ir laikabiedri un domātāji. Pirms pievērsties aktiermeistarībai, Juris Bartkevičs kļuva par diplomētu latviešu valodas un literatūras skolotāju. Pirms izdot pirmo dzejoļu krājumu, Jānis Rokpelnis studēja psiholoģiju un filozofiju. 

Komponista un pianista Platona Buravicka klavieru improvizāciju pavadījumā ekstravagantais aktieris Juris Bartkevičs aicinās ieskatīties Jāņa Rokpeļņa un viņa alter ego – Kanālmalieša – groteski ironiskajā pasaulē, kurai raksturīgas asprātīgas vārdu spēles un spēja dancināt lasītāja prātu ar trāpīgi izvēlētām metaforām, bet Ieva Segliņa ar kustības palīdzību “iztirzās” kādā Rokpeļņa dzejolī minēto jauno dzejnieču darbus.


Idejas autors: Viesturs Kairišs

Scenogrāfe: Ieva Jurjāne

Kostīmu māksliniece: Ilze Vītoliņa

Mūzikas konsultants: Juris Vaivods

Horeogrāfe: Jana Jacuka

Dramaturģijas konsultante: Justīne Kļava

 

Norises vieta: Kamerzāle

Koncerts divās daļās. Pasākuma norises ilgums: 2 stundas 30 minūtes 

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā Dailes teātri

Biļetes: sākot no 12.00 eiro. Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var mainīties.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Vecuma ierobežojums: 12+

Atlaides:

Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB.  Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.


Grupu biļetes:

10-29 personas – 20%
30 un vairāk personas -25%

 
Nav gaidāmo pasākumu