Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo konncertprogramma MĒNESS STARUS STĪGO

Koncerts pārcelts  no 12. novembra uz 12. decembri. Iepriekš iegādātās biļetes uz pasākumu ir derīgas vai atgriežamas “Biļešu Paradīze” kasēs. 

Koncerts notiek ZAĻAJĀ režīmā - tikai pieaugušo auditorijai. Ierodoties uz koncertu, lūdzam uzrādīt sadarbspējīgu COVID 19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Visiem apmeklētājiem  jālieto sejas maskas. Koplietošanas telpās jāievēro 2 m distance

Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo 

koncertprogrammā

MĒNESS STARUS STĪGO

 

Programma “Mēness starus stīgo” radīta īpaši Latvijas valsts svētku laikam rudenī. Tajā iekļauti izcilākie un emocionālākie latviešu komponistu skaņdarbi klavierēm solo un klavierēm četrrocīgi, kā arī dvēseliskās, gleznainās un krāšņās Emīla Dārziņa un Alfrēda Kalniņa dziesmas un latviešu tautasdziesmas īpaši veidotās aranžijās. 

 

Ar šo programmu abi mūziķi vēlas klausītājiem uzburt pacilājošu un ārkārtīgi sirsnīgu svētku sajūtu, kas nepametīs vēl ilgi pēc koncerta beigām. Izskanēs Emīla  Dārziņa “Teici to stundu, to brīdi”, “Kā zagšus, tik lēnām”, “Vēl tu rozes plūc”, “Mana laime”, “Aizver actiņas un smaidi”, “Rezignācija”, Alfrēda Kalniņa “Brīnos es”, “Sapņu tālumā” un “Līst klusi”, tautasdziesmas “Tumša nakte, zaļa zāle” , “Kumeliņi, kumeliņi”, “Pūt, vējiņi”, “Ai, jel manu vieglu prātu” un citas.

 

Noskaņām bagātajā koncertprogrammā būs gan teatrāli momenti, gan Katrīnas Gupalo spēcīgais un sensuālais dziedājums un pianista Andreja Osokina meistarīgā klavierspēle, gan dueta rotaļīga saspēle ar maigiem un izjustiem brīžiem. 

Ieskatam koncertprogrammā Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis” abu mūziķu izpildījumā: https://youtu.be/gtp_BNlpQBA, kā arī Raimonda Paula dziesma “Ances romance”: https://youtu.be/bgDuaVzMqnI.

Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina radošā tandēma koncerti gadu gaitā apbūruši klausītājus Latvijā, Lielbritānijā, Somijā un ASV.

Katrīna Gupalo ir viena no neordinārākajām latviešu mūziķēm – spēcīga un sensuāla balss tembra īpašniece, komponiste, virtuoza pianiste, mūzikas izrāžu veidotāja, producente un aktrise, kura koncertos pārsteidz klausītājus gan ar meistarīgo klavierspēli, emocijām bagāto un skanīgo dziedājumu, gan sirsnīgo, aizrautīgo un enerģijas pilno personību. Līdz šim izdoti divi Katrīnas albumi – “Gentle & Done” (2018) un “7 skumjas zvaigznes” (2020), kas veltīts Imanta Kalniņa mūzikai. Dziedātājas pašas komponētās dziesmas “SVĀRKI?”, “Fredijs vairs nedziedās” un “Agonija”, Raimonda Paula leģendārā dziesma “Par pēdējo lapu”, kā arī Imanta Kalniņa mūzika Katrīnas interpretācijā pievērsušas plašu uzmanību medijos un sniegušas lielu klausītāju mīlestību koncertos. 

Andrejs Osokins ir pasaulē pieprasīts latviešu pianists, nozīmīgāko starptautisko pianistu konkursu un Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, kurš regulāri uzstājas leģendārās Eiropas koncertzālēs gan solo koncertos, gan kopā ar orķestriem izcilu diriģentu vadībā. Andreja Osokina koncerti ir emociju, mīlestības un skaistas klaviermūzikas piesātināti, tie pārsteidz ar mūziķa pārliecinošo dažādu mūzikas stilu izjūtu, harismu un virtuozitāti, kā arī brīnišķīgām skaņdarbu interpretācijām. Pianists regulāri sniedz meistarklases Latvijā un ārvalstīs, kā arī vada savu klavieru klasi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Jūnija sākumā Andrejs Osokins ar šajā pavasarī izdoto jauno albumu “Two Worlds” saņēmis četras prestižās vācu klasiskās mūzikas ierakstu balvas “Opus Klassik” nominācijas.

 
Nav gaidāmo pasākumu