Zelta rudens karalistes svētki - grupa Dziļi Violets / Čipsis un Dullais

Siguldas pils kvartālā sestdien, 25. septembrī, no plkst. 11.00 norisināsies Zelta rudens karalistes svētki, kuros kopā atklāsim krāšņo lapu sezonu. Rudens galvaspilsēta aicina ar draugiem un ģimeni piedalīties dažādās aktivitātēs, krāšņos pārgājienos, iepirkties Zelta dizaina tirdziņā, nogaršot “Rudens Street Food” našķus un baudīt izcilu mūziku grupu “Čipsis un Dullais” un “Dziļi violets” pavadījumā.

Šajā dienā no plkst. 13.00 līdz 17.00 norisināsies Radio SWH tiešraide, kura tiks raidīta no mobilās studijas, kura atradīsies Siguldas Jaunās pils dārzā. Moderatori Evija Gulbe un Edgars Barbaks tiksies ar novadniekiem, kuri stāstīs par aktuālo šajā rudenī.

Visas dienas garumā no plkst. 11.00 Siguldas pils kvartāla apmeklētājus priecēs dažādi Zelta rudens sezonas atklāšanas pasākumi un aktivitātes, kas būs piemērotas gan mazākajiem, gan lielākajiem rudens mīļotājiem.

Zelta rudens sezonas atklāšanas svētkos Siguldas pils kvartālā, tāpat kā pērn, būs “Rudens Street Food” zona, kurā būs iespēja sevi un savus tuvākos lutināt ar gardām maltītēm no Siguldas un visas Latvijas labākajiem ēdinātājiem. Restorāns “Čarlstons” ar Latvijā audzētu cūkgaļas, liellopa gaļas burgeriem, uz dzīvās uguns vārītu zupu, frī kartupeļiem un karsto rudens ābolu dzērienu. “SUSHI BROTHERS” – ar savu īpašo suši burgeru un eksotiskajiem suši salātiem ar jūras veltēm. Vegāniskā pietura no Vegstop – 100% vegāniskais Street Food: burgeri, vrapi, uzkodas. “2EAT Falafel&Hummus” – autentisks garšu salikumu tieši no Izraēlas – eksotiskā un vienmēr smaidīgā šefpavāra Shimon vadībā būs iespēja nobaudīt dažādi pagatavotus falafelus, šakšuku, kuskusu marokāņu gaumē, tabulī salātus, baklavu, pahlavu ar augļiem un riekstiem. Pirmo reizi Siguldā “CAFE JERSIKA 43” – mājās gatavoti burgeri un hot-dogu maizītes, Fish&Chips, īpaši kraukšķīgās garneles, Jersikas Buffalo vistas spārniņi, sulīgo Jersikas burgeru un sierīgo hot-dog.

Aktīvās atpūtas cienītāji tiks iepazīstināti ar jaunu maršrutu, kurš ietver Siguldas skaistākos skatus pilsētā un tās tuvākajā apkaimē. Maršruts īpaši piemērots tiem, kas nebaidās iekarot dažādus reljefus – gan stāvas kāpnes, gan šauras takas.

Svētku dienas apmeklētājiem īpaši izveidotā maršrutā būs iespējams iepazīt arī apvienības “Adventure Therapy Sigulda” veidoto Dabas terapijas maršrutu, kas būs papildināts ar dažādām aktivitātēm, kas mudina ne tikai baudīt pastaigu, bet izzināt sevi un izmantot dabas dziedinošo spēku atslodzei no ikdienas.

Savukārt mākslas, dizaina un amatnieku produktu cienītājus priecēs Zelta dizaina tirdziņš, kurā būs iespēja atsvaidzināt rudens garderobi ar dažādiem modes aksesuāriem un apģērbu, iegādāties vitamīniem bagātus un gardus produktus no Latvijas zemniekiem, kā arī dizaina priekšmetus no īstiem sava amata meistariem. Zelta dizaina tirdziņa dalībniekus aicinām pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu un to nosūtot uz e-pasta adresi [email protected]. Tirdziņa nolikums pieejams šeit.

Dienas noslēgumā plkst. 19.00, rudens saulrietu sagaidot, pazīstamu un iemīļotu dziesmu pavadījumā baudīsim “Čipsis un Dullais” un “Dziļi violets” koncertus. Informējam, ka programmā notikušas izmaiņas un grupa “Labvēlīgais tips” pasākumā nepiedalīsies. Ja nevēlaties apmeklēt koncertu ar izmainīto programmu, aicinām biļetes atgriezt “Biļešu paradīzē”! Biļetes cena uz abiem koncertiem – 10 eiro, ar Siguldas ID karti – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Ieeja koncertā tikai Covid-19 vakcinācijas kursu pabeigušiem vai Covid-19 pārslimojušiem apmeklētājiem. Biļetes var iegādāties šeit.

 
Nav gaidāmo pasākumu