26.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla koncerts Intriģējošie dueti (Cie DE Fakto Francija, Seiko dance company Lietuva)

Lietuvas Šeiko dejas kompānija 2012.gadā sāka savu radošo darbību Klaipēdā. Tā apvieno profesionālos dejotājus , kuri darbojas laikmetīgās dejas laukā , radot dejas un muzikālas izrādes, ielas performances, konkrētai videi piemērotas performances, veic dejas apmācības projektus.
Dejas kompānija ir viesojusies ASV, Vācijā , Beļģijā , Norvēģijā , Dānijā  , Krievijā, Ķīnā u.c.
Viņus neierobežo cenzūra, politiskas, kultūras , etniskas, reliģiozas vai sociālas robežas. 
Dejas izrādi “Malā”{ Aside )2017.gadā radīja un izpildīja Niels Claes un Gintare Marija Ščavinskaite, gūstot Lietuvas  apbalvojumu “Labākie gada dejotāji”. 
Šī dejas izrāde pauž humānu vajadzību pēc pieņemšanas, pašizpausmes un attiecībām  starp cilvēkiem. Ilgstoša , emocionāla dueta kustība ,savienota ar griezīgu elektronisko mūziku ilustrē trauslu  mēģinājumu izveidot attiecības . Skatītāji ir iesaistīti intīmā atmosfērā caur sinhronizēto elpošanu līdzi dejotāju ritmam. Dejotāji apbur skatītājus ar nevainojamo tehniku un organisko saskaņotību.

 

Deju trupa “De Fakto”

Deju trupa “De Fakto” tika dibināta Lionā 2002. gadā pēc Aureliena Kairo iniciatīvas un ir radījusi vairākus publikas atzītus darbus. Viss no hip-hopa kultūras, kas ir viņa darba un bieži arī pantomīmu pamatā, Aureliens katru reizi cenšas aizstāvēt spēcīgu un drosmīgu māksliniecisku projektu.
2007. gadā Žaka Brela teksti un mūzika iedvesmoja aranžēt solo “J’arrive!” (Es ierados). Izrāde ir guvusi starptautiskus panākumus, un tā ir izrādīta vairāk nekā 250 reizes.
Kopš 2008. gada cieša sadarbība ar “Ateliers Frappaz CNAREP” (Nacionālais ielu un publiskās telpas mākslas centrs) Vilorbanē ir ļāvusi vairākiem publiskajai telpai veltītiem darbiem ieraudzīt dienas gaismu - 2008. gadā tiek demonstrēta “La Belle Affair” (liels darījums) un 2011. gadā “Le petit bal de rue” (mazā ielas bumba), dalībnieku ballē “La Funk Mobile” 2015. gadā un Hip-Hop deju konferencē jauniņajiem 2017. gadā.
No 2011. līdz 2016. gadam Aureliens Kairo bija arī mākslinieks “Maison de la Culture de Nevers” (Neversas kultūras nams), kas ļāva viņam izveidot divas teātra izrādes divu teātra mākslas virzienā, apvienojot deju un filozofiju ap filozofu Frīdrihu Nīči “Dejojošā zvaigzne N un ķermenis”.
Jau no paša sākuma deju trupa “De Fakto” ir veltījis īpašus centienus darbā gan ar maziem, gan lieliem skatītājiem, izmantojot tādus pasākumus kā Lionas deju biennāles parāde un vairākus festivālus. Trupa arī daudz strādā ar skolu un sociālkultūras struktūrām, izmantojot hiphopa deju iniciācijas seminārus saistībā ar trupas priekšnesumiem.
Kopš 2017. gada deju trupa “De Fakto” mājo Feizinas pilsētā (69), Overņas-Ronas-Alpu reģionā, un “Centre des 3 Cerisiers” (3 ķiršu koku centrs). Šajās pašās telpās notiek ID apmācības (skatuves mākslas dejotājs), ko 2017. gadā nodibināja Karla Poluksa un Aureliens Kairo. Izglītības un mākslas mācību programma 900 stundu garumā mācību gada laikā hip-hopa dejotājiem, kuri vēlas profesionāli darboties skatuves mākslas pasaulē.  
Horeogrāfisks pārveidojums, kas atsaucas uz stāstu par Melodijas Nelsones konceptuālo albumu, ko veidojis Sergejs Geinsbūrs. Deja apvieno mīlestības iracionalitāti un bezgalīgās emocionālās variācijas, ko ķermenis pacieš un rada.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu