Festivāls ARĒNA 2021 / Electric a cappella

ELECTRIC A CAPPELLA

Otrdien, 19. oktobrī, plkst. 19.00 Rīgas Reformātu baznīcā

Piedalās Elektrisko stīgu instrumentu kvartets NEOQUARTET (Polija) un vokālā grupa PUTNI

Programmā Uģis Prauliņš, Anita Kuprisa, Platons Buravickis, Aleksandrs Kosjovs (Aleksander Kosciow) u.c.

Koncertā, kas 19. oktobra vakarā notiks Reformātu baznīcā, mūsdienu mūzikā specializētais azartiskais poļu ansamblis "NeoQuartet" muzicēs kopā ar pieredzes bagāto pašmāju vokālo grupu "Putni", atskaņojot labi pazīstamo Latvijas skaņražu Uģa Prauliņa un Platona Buravicka, kā arī ASV mītošās Anitas Kuprisas un poļu talanta Aleksandra Kosjova kompozīcijas...

"NeoQuartet" ir viens no Eiropas aktīvākajiem jaunās mūzikas izpildītāju kolektīviem. Muzikāli virtuozie un tehniski meistarīgie mūziķi ir īpaši specializējušies laikmetīgās mūzikas atskaņošanā – viņu izpildījuma arsenālā ir gan akustiskas, gan sintezētas skaņas, dzīvās un ierakstītās elektronikas daudzpusīgie efekti. Kvarteta darbības virzītājspēks ir eksperimentāls un radošs gars, profesionalitāte, interese par tehnoloģijām. Kvartets gan savā klasiskajā - akustiskā stīgu kvarteta - veidolā, gan ar 2012. gadā aizsākto elektronisko instrumentu projektu atskaņojis neskaitāmus koncertus ievērojamos Eiropas, Ķīnas, Dienvidkorejas, Japānas un ASV festivālos un koncertzālēs.

Vokālā grupa "Putni" darbojas kopš 1993. gada un bija pirmā Latvijā, kas sieviešu vokālo ansambļu muzicēšanā izveidoja jaunu uzstāšanās stilu un ieviesa oriģinālu, mūsdienīgu repertuāru, nevairoties no nopietnām, tehniski sarežģītām kompozīcijām un drosmīgiem eksperimentiem mūzikā, tai pat laikā saglabājot sievišķīgu un pievilcīgu skatuves tēlu. Grupas repertuārs ir stilistiski dažāds – no viduslaiku dziedājumiem līdz pat avangarda mūzikai un kompozīcijām ar roka, popa, džeza un ambient elementiem, taču īpaša vieta "Putnu" programmās vienmēr bijusi mūsdienu, īpaši latviešu komponistu jaunākajai mūzikai. Diriģentes Antras Dreģes vadībā iestudēti vairāk nekā 100 pasaules pirmatskaņojumu, gūtas uzvaras sešos starptautiskos koru konkursos, izdoti septiņi albumi.

Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA no 16. līdz 27. oktobrim

Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA šogad svin 20 gadu jubileju. Ar nemainīgo moto SAKLAUSI NĀKOTNI! un mērķi rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā no 16. līdz 27. oktobrim ARĒNA aicina uz pieciem koncertiem, kuros uzstāsies izcili pašmāju un ārzemju atskaņotājmākslinieki, tostarp LATVIJAS RADIO KORIS un diriģents Kaspars PUTNIŅŠ, Jānis ŠIPKĒVICS un Iveta APKALNA, Vokālā grupa PUTNI, SCORDATURA ENSEMBLE (Nīderlande), Trio VEIN (Šveice) un Elektrisko stīgu instrumentu kvartets NEOQUARTET (Polija). Kā ik gadu, arī šogad festivālā – vairāki pirmatskaņojumi, kuru autori ir Santa RATNIECE, Evija SKUĶE, Platons BURAVICKIS, Mārtiņš VIĻUMS, Uģis PRAULIŅŠ. Aicinām sekot arī raidierakstu ciklam ARĒNA RUNĀ: http://www.arenafest.lv/arena-runa/ 

Par festivālu: http://www.arenafest.lv/ 

Programma: http://www.arenafest.lv/programma/ 

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Latvijas Radio atbalstu.

 
Nav gaidāmo pasākumu