Festivāls ARĒNA 2021 / Tonality Flux - The Amsterdam Partch Project

TONALITY FLUX - THE AMSTERDAM PARTCH PROJECT

Svētdien, 17. oktobrī, plkst. 17.00 Rīgas Reformātu baznīcā

Piedalās Scordatura Ensemble (Nīderlande)

Programmā Harijs Pārčs (Harry Partch), Santa Ratniece, Evijas Skuķe (pasaules pirmatskaņojumi).

Nīderlandiešu "Scordatura Ensemble" oriģinālās uzstāšanās aizraujošu piedzīvojumu sagādā ne vien ausīm, bet arī acīm! Īpašu uzmanību ansamblis pievērš neierastiem instrumentiem un to netradicionāliem skaņojumiem un intonēšanas iespējām, kā arī šajos jautājumos specializētā amerikāņu avangardista Harija Pārča (Harry Partch) atstātajam mantojumam, kurā līdz ar neskaitāmām citām lietām uzmanību saista viņa īpaši radītās skaņkārtas, kas oktāvu iedalīja nevis mums tik ierastajās 12, bet gan 43 (!) daļās, tādējādi paverot ceļu uz pavisam jaunu klausīšanās pieredzi!

Līdzās šī oriģinālā meistara mūzikai Rīgā pirmatskaņojumu piedzīvos Evijas Skuķes "Solastalgia" un Santas Ratnieces "I'm Very Happy..." Šis darbs ar intriģējošo nosaukumu tapis kā atbalss pazudušam Pārča opusam "I'm Very Happy to be able to tell you about this...", izmantojot identisku instrumentāciju un skaņu pirmavotus – fragmentu no nozīmīgas BBC intervijas ar Otrā Pasaules kara pilotu, kas sabalsojas ar paša Pārča būvētā instrumenta "Kithara 1" un indiešu bungu skanējumu, kā arī soprāna un baritona balsīm. 

Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA no 16. līdz 27. oktobrim

Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA šogad svin 20 gadu jubileju. Ar nemainīgo moto SAKLAUSI NĀKOTNI! un mērķi rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā no 16. līdz 27. oktobrim ARĒNA aicina uz pieciem koncertiem, kuros uzstāsies izcili pašmāju un ārzemju atskaņotājmākslinieki, tostarp LATVIJAS RADIO KORIS un diriģents Kaspars PUTNIŅŠ, Jānis ŠIPKĒVICS un Iveta APKALNA, Vokālā grupa PUTNI, SCORDATURA ENSEMBLE (Nīderlande), Trio VEIN (Šveice) un Elektrisko stīgu instrumentu kvartets NEOQUARTET (Polija). Kā ik gadu, arī šogad festivālā – vairāki pirmatskaņojumi, kuru autori ir Santa RATNIECE, Evija SKUĶE, Platons BURAVICKIS, Mārtiņš VIĻUMS, Uģis PRAULIŅŠ. Aicinām sekot arī raidierakstu ciklam ARĒNA RUNĀ: http://www.arenafest.lv/arena-runa/ 

Par festivālu: http://www.arenafest.lv/ 

Programma: http://www.arenafest.lv/programma/ 

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Latvijas Radio atbalstu.

 
Nav gaidāmo pasākumu