NE/SATIKTIE. Runātās dzejas un improvizētās mūzikas projekts KLAUSIES

“klausies” ir spoken word jeb runātās dzejas (latviešu, krievu un angļu valodā) un improvizētās mūzikas projekts, kuram šogad iznācis jau otrais albums ar nosaukumu “9” izdevniecības “Jersika Records” paspārnē. Lūznavas muižā paredzētajā notikumā satiksiet dzejnieci Aleksandru Lini, pianistu Edgaru Cīruli un vibrafonistu Ēriku Miezi.

Programmā “ne/satiktie” skan mūzikā un dzejā ietērptie stāsti par cilvēkiem, kurus mēs esam vai neesam kādos dzīves brīžos satikuši. Tie ir mūsu draugi, kaimiņi, kolēģi vai paziņas, kāds nejaušais telefonsarunas adresāts, bērnības elks vai jaunības kļūda. Pavisam iespējams, kādu no šo stāstu varoņiem esam tikai nosapņojuši, un pavisam iespējams, kāds no viņiem ir tikai rēgs, kura klātbūtne ir teju fiziski jūtama mūsu ikdienas gaitās. Kāds no dzīvē satiktajiem cilvēkiem turpina dzīties mums pakaļ fantāzijās, bet kādu no nesatiktajiem tik izmisīgi gribās beidzot iepazīt un paturēt blakus. Reizēm tie satiekas vienā laikā un telpā – un reizēm tie vienkārši esam mēs paši. 

“Dzejnieces Aleksandras Lines valoda ir tīkami vecmodīga, klasiskās dzejas atskaņās balstīta, un tai cauri saturiski vijas cilvēku un dzīves mīlestība, tiekšanās uz gaismu tuneļa galā un nemitīga cerības klātbūtne. Džeza noskaņas ar dzeju sadzīvo kā cimds ar roku”, – par projektu “klausies” runā mūzikas apskatnieks Kaspars Zaviļeiskis. 

Koncerta norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rēzeknes novada pašvaldība. Biļetes no 5,00 līdz 9,00 eiro, tās nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs, internetā un uz vietas Lūznavas muižā. Koncerts plānots zaļajā (drošajā) pasākumu norises režīmā, tā apmeklēšana iespējama, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Pirms, koncerta laikā un pēc apmeklētājiem jālieto sejas maskas. 

 
Nav gaidāmo pasākumu