VEF JAZZ CLUB | Albuma KAD ES NOMIZOJOS prezentācijas koncerts

Jaunās paaudzes latviešu džeza mūziķi – kontrabasists Jānis Rubiks un vokāliste Beāte Zviedre – radījuši jaunu laikmetīgā kamerdžeza programmu, kurā skaņdarbu vārdiem izmantoti dažādu laika gājumu latviešu dzejnieku dzeja un proza, kā arī pašu mūziķu iespaidi par šo dzeju un tematiku skaņdarbu lirikā. Literātu un dzejnieku – Ivetas Šimkus, Ilmāra Šlāpina, Imanta Ziedoņa, Aspazijas, Raiņa, Madaras Gruntmanes darbi iezīmē vienotu mīlestības, esības, cilvēcības un kopā būšanas līniju. No šiem iespaidiem arī tapušas Beātes Zviedres un Jāņa Rubika pārdomas, kas ietērptas mūzikā – gan instrumentālā, gan vokālā. Programmas nosaukums aizgūts no Ivetas Šimkus dzejas rindām.Projektā piedalās arī Artjoms Sarvi (klavieres), Jānis Bērziņš (ģitāra), Rūdolfs Dankfelds (bungas).

Programma turpina Beātes Zviedres iesākto ceļu, apvienojot latviešu dzejnieku dzeju ar jauno komponistu orģinālmūziku. To māksliniece aizsāka savā 2017.gada projektā “Džezs dzied Aspaziju”, papildus iekļaujot arī frīdžeza elementus un Aspazijas dzejas lasījumus. Projekts, kas aizsākās kā mākslinieces maģistra darbs, rezultējās vairākos koncertos 2018. un 2019. gadā Latvijā. Savukārt jaunradītās programmas muzikālā identitāte ir atklāšanās, tiešums, dziesma un dzejolis kā emocijas nesējs. Dzeja kā personīga saruna starp autoru, komponistu un klausītāju. Svarīgi, ka jaunradītās kompozīcijas ir reizē vienkāršas un saprotamas plašākai auditorijai, tomēr nepazaudē inteliģenci un muzikālās nianses.

Jānis Rubiks ir viens no savas paaudzes daudzsološākajiem džeza mūzikas komponistiem un aranžētājiem, sevi jau ir pierādījis vairākos laikmetīgās džeza mūzikas projektos (muzikālo aranžējum rakstīšana Latvijas Radio Bigbenda koncertprogrammām, Equanimity Trio, “Klasika satiek džezu”, u.c.).

 

N.B. Apmeklējot koncertu, jāuzrāda vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

 
Nav gaidāmo pasākumu