TEĀTRIS IR VISUR KULDĪGĀ 2021 / Aleksandram Čakam veltīta Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde ČAKS. RĪGA. SIEVIETE

Radošā atzīšanās 
Jeļenas Sigovas literārā kompozīcija

Izrādes ilgums: 1 h 30 min 
Vecums: 12+
Izrāde krievu valodā bez titriem latviešu valodā

Režisors: Sergejs Golomazovs 
Kostīmu māksliniece: Valentīna Začiņajeva 
Muzikālais noformējums: Vladimirs Tuzovs 
Literārā konsultante: Lina Ovčiņņikova  
Lomās: Vitālijs Jakovļevs, Veronika Plotņikova / Jeļena Sigova 

Mūziķi

Taustiņinstrumenti: Vladimirs Tuzovs 
Taustiņinstrumenti: Dmitrijs Karpovs 
Saksofons: Raivis Žukovskis 

Pirms izrādes spēle Anna Marija Ivana (akordeons).

Šis projekts tapis, atzīmējot Aleksandra Čaka, kas ir viens no slavenākajiem latviešu dzejniekiem ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām, 120 gadu jubileju. Viņa dzeja tulkota 28 valodās, un jauni tulkojumi turpina aizvien parādīties. Par viņa dzīves redzamo pusi, par objektīviem faktiem un apstākļiem pētniekiem zināms visai daudz, lai gan mītu un noslēpumu Čaka biogrāfijā bez visa tā ir pietiekoši. Starp tiem, piemēram, leģenda (vai tomēr tā nav leģenda?) par nozaudēto čemodānu pilnu ar viņa rokrakstiem. Var tikai minēt, cik ļoti šie nezināmie teksti būtu mainījuši mūsu priekšstatu par Čaku kā autoru. Lai gan vismaz viens no priekšstatiem visticamāk būtu palicis nemainīgs – Čaks mīlēja Rīgu. Ar sajūsmināta bērna atvērtību un pieauguša cilvēka domīgo ironiju. Gadu no gada savu grāmatu lappusēs viņš licis Rīgas mozaīku – krāsainu, detalizētu, daudzšķautņainu.

Kāds dzejnieks bija ārpus saviem dzejoļiem? Ko vēl mīlēja? Par ko sapņoja? Balstoties uz Aleksandra Čaka vēstulēm, viņa daiļradi, faktiem un minējumiem, teātris piedāvās savu atbilžu versiju uz šiem un citiem jautājumiem par vienu no visklusākajiem un paradoksālākajiem 30. gadu Rīgas bohēmas pārstāvjiem.

Projekts tiek realizēts ar Rīgas domes atbalstu.

Apmeklētājiem jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.
Vairāk informācijas par drošības nosacījumiem, apmeklējot festivāla mājaslapu www.tivk.lv, vai zvanot uz 26278483.

 
Nav gaidāmo pasākumu