TEĀTRIS IR VISUR KULDĪGĀ 2021 / Zanes Daudziņas skatuves runas meistarklase RUNĀ AR IEDVESMU!

Meistarklases ilgums: 1 h 30 min 
Vecums: 15+

Skatuves runa ir neatņemams teātra mākslas tapšanas fenomens. Tajā nozīme ir pilnīgi visam: atmiņai, vēstījuma jēgai, balss saišu noturībai, mēles muskulatūrai, spējai koncentrēties, diafragmas tilpumam, veselības stāvoklim un pat mitruma procentam gaisā, kā arī katrai skaņai, ikvienai darbībai pašai par sevi un arī aktiera domu procesam kopumā. Viss, kas aktierim ir, ir viņš pats – viņa ķermeņa, intelekta, jūtu un pieredzes radīts. Aktiera darbības process ir subjektīvs un neparedzams, saistīts ar zūdošu impulsu notveršanu, mistiski radītu instinktu procesu un ir sakņots pamatīgā sagatavošanās darbā, strādājot ar tekstu un tēla iekšējo darbību. Skatuves runa ir iemaņu komplekts, ko labprāt vēlas iemantot ikviens, kam darba pienākumos ir saziņa ar cilvēkiem. Ar labām skatuves runas prasmēm var pārliecinoši un iedarbīgi uzrunāt radus un draugus kāzās, bērēs un dzimšanas dienās. Labs runātājs spēj droši vadīt sapulces un pasākumus. Vienlaikus skatuves runa ir tāds prasmju kopums, kas top par mākslu vien izcili labas izrādes kontekstā.

Meistarklasē dalībnieki mācīsies kontrolēt savu elpošanu, apzināties savas balss spēku un diapazona amplitūdu. Tiks apgūti efektīvi artikulācijas vingrinājumi skaidrākas dikcijas nodrošināšanai, kā arī savienoti runas procesi ar aktīvu un atbrīvotu ķermeņa valodu.

Meistarklasi vadīs Mag. Philol., Mag. Art. Zane Daudziņaaktrise, skatuves mākslas un runas konsultante, Latvijas Kultūras Akadēmijas docente.

Apmeklētājiem jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.
Vairāk informācijas par drošības nosacījumiem, apmeklējot festivāla mājaslapu www.tivk.lv, vai zvanot uz 26278483.

 
Nav gaidāmo pasākumu