KORSĀRS. Latvijas Nacionālā opera un balets

Šis klasiskais balets, kura sižets aizgūts 1814. gadā sarakstītajā lorda Bairona poēmā, vēstī par karstasinīgo pirātu Konrādu, kurš iemīlējies skaistajā Medorā. Kad Konrāds un viņa biedri atbrīvo Medoru no vergu tirgus un aizved uz savu slepeno mītni, īstie piedzīvojumi tikai sākas...
 
Šī baleta popularitāti daudzējādā ziņā nosaka unikālā horeogrāfija. Lai šajā iestudējumā dejotu Pas de deux, Pas d'esclave un variācijas, māksliniekiem jāpiemīt augstai tehniskajai sagatavotībai un meistarībai. Tieši tādēļ šīs divdejas un variācijas tiek iekļautas vai visos prestižākajos baleta konkursos un festivālos. Uzmanību piesaista arī dinamiskais, romantiskais sižets ar daudzveidīgo tēlu galeriju, kurā ņirb pirātu dēkas, mīlestības likstas, harēmi, austrumu tirgus un cīņas.
 
GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar 10% atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas.
 
Šis ir zaļais pasākums ar bērniem, tādēļ zāle sadalīta divās daļās:

No 4.-15. rindai ir zaļā zona, kurā var sēdēt apmeklētāji ar pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu, bez maskām.
No 19.-25. rindai ir zaļā zona ar bērniem, kurā var sēdēt apmeklētāji ar bērniem. Līdz 12 gadu vecumam bērnam nevajag sertifikātu. No 12-18 gadiem nepieciešams sertifikāts par testēšanu, pārslimošanu vai vakcināciju, savukārt apmeklētājiem virs 18 gadiem - tikai pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikāts. Šajā zonā jāsēž ar maskām, izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam.
Ienākšana pasākumā ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu, kas parāda, ka persona (ieskaitot bērnus) ir:

No 4.-15. rindai

Vakcinējusies pret Covid-19 (apliecina, ka ir pagājušas četrpadsmit dienas pēc pilna vakcinācijas kursa (“Pfizer- BioNTech”, “Moderna” un “Janssen” vakcīna) vai ir pagājušas no divdesmit divām līdz deviņdesmit dienām pēc vakcīnas "Vaxzevria" (AstraZeneca) pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc "Vaxzevria" otrās devas saņemšanas);
Pēdējā pusgada laikā ir pārslimojusi Covid-19.
No 19.-25. rindai

Bērni līdz 12 gadu vecumam bez sertifikāta;
No 12-18 gadu vecumam ar testēšanas (pēdējo 48 stundu laikā ir veits Covid-19 tests; Pēdējo 6 stundu laikā ir veikts Covid-19 ātrais antigēna tests), pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu;
Virs 18 gadiem ar pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu.
Lūgums pirms pasākuma apmeklējuma pārliecināties, ka Jūsu Covid-19 sertifikāts ir derīgs, jo pretējā gadījumā pasākuma apmeklēšana būs liegta. Digitālo Covid-19 sertifikātu var iegūt https://covid19sertifikats.lv/. QR kodam ir jābūt digitālam vai papīra formātā. 

Ieeja koncertzālē tikai ar mutes un deguna aizsegu.

Bērnistaba, kamēr spēkā ierobežojumi, diemžēl nebūs pieejama. 
 
Vēršam apmeklētāju uzmanību tam, ka tiks ievēroti visi valsts noteiktie drošības pasākumi. Aicinām izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt pasākumu, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.
 
Iegādājoties biļeti uz šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka:
- ievērosiet visus 'Covid-19' izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml. 
 
Ja Jūs nevēlaties tikt fotografēts vai filmēts, Jums ir tiesības pieprasīt, lai šādas darbības attiecībā uz Jums netiek veiktas. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, sazinoties ar personas datu apstrādes pārzini – SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” administrāciju klātienē, Rēzeknē, Pils ielā 4; zvanot 646 33303 vai rakstot [email protected].

 
Nav gaidāmo pasākumu