SKATUVES DĪVAS UN MAESTRO RAIMONDS PAULS

Raimonds Pauls, klavieres

Solites: Veronika Plotņikova, Dināra Rudāne, Sofija Rubina

Kamerorķestris

 

Koncertprogrammā satiksies Maestro Raimonds Pauls un trīs žilbinošas un komponista radošajā mūžā nozīmīgas mākslinieces – Veronika Plotņikova, Dināra Rudāne un Sofija Rubina. 

Raimonds Pauls ir Latvijas mūzikas grands – neskaitāmu dziesmu, instrumentālu skaņdarbu, teātra un kino mūzikas radītājs, kura radošajā ceļā uz īsāku vai garāku gājiena posmu līdzās nākuši daudzi visas pasaules mūzikas un mākslas talanti – mūziķi, vokālisti, aktieri u.c. Daudzi no viņiem kļuvuši par maestro draugiem un šī draudzība uzziedējusi tieši kopējā mākslas procesā. Maestro radošās draudzības ziedus klausītāji varēs baudīt un izjust arī komponista 85.gadu jubilejas koncertā.

Maestro mūzika jau sen nepieder tikai Latvijas publikai – viņa dziesmas skan gan krievu, gan angļu valodās un ne tikai. Programma ar izcilā Jevgenija Jevtušenko dzeju jau sen ieguvusi vietu daudzu cilvēku zelta izlasēs, arī jaunās džeza dziesmas ar amerikāņu producenta un dziesmu autora Gordona Pogodas (Gordon Pogoda) tekstiem kļuvušas iemīļotas Latvijā, ASV, Lielbritānijā, Itālijā un citviet. 

Visas trīs koncerta solistes ir ne tikai Raimonda Paula mūzikas izpildītājas, bet arī viņa mūzas. Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra dziedošā aktrise Veronika Plotņikova pirmo reizi iepazinās ar maestro mūziku izrādē “Kerija”, vēlāk abi sastrādājušies mūziklos “Dāmu paradīze”, “Meitene kafejnīcā”, Kabīrijas naktis” un daudzos citos krāšņos projektos. 

Skaista sadarbība ar Raimondu Paulu ir arī dziedātājai Dinārai Rudānei. 2019. gadā klajā tika laists abu kopīgais albums “Viņa un Viņš” ar dzejnieku Jāņa Petera, Leona Brieža un Guntara Rača vārdiem. 

Arī igauņu džeza dziedātāja Sofija Rubina vairākkārt ir uzstājusies kopā ar Raimondu Paulu un savā repertuārā iekļāvusi viņa kompozīcijas, taču šajā koncertprogrammā klausītājus priecēs ar vēl iepriekš nedzirdētām maestro dziesmām, kuru teksta autors ir ASV producents un dzejnieks Gordons Pogoda. 

 Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

*Biļete uz koncertu ir derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19 infekciju un ir pagājušas četrpadsmit dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas ar Eiropas zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām atbilstoši vakcīnas lietošanas instrukcijai, vai no divdesmit divām līdz deviņdesmit dienām pēc vakcīnas “Vaxzevira” pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc “Vaxzevira” otrās devas saņemšanas, vai persona ir pārslimojusi Covid-19 infekciju.

 

**Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

 
Nav gaidāmo pasākumu