ČELLO JAZZ| LARSS DANIELSONSS, MARGARITA BALANAS UN LATVIJAS RADIO BIGBENDS

ČELLO JAZZ

LARSS DANIELSONSS, MARGARITA BALANAS UN LATVIJAS RADIO BIGBENDS

 

Larss Danielsons, čells, kontrabass / Zviedrija

Margarita Balanas, čells

Latvijas Radio bigbends

 

Festivāla noslēguma koncerts svētdienas pēcpusdienā klausītājiem atkal atklās jaunas čella mūzikas šķautnes džeziskās notīs– skanēs mūzika čellam ar bigbendu un čellam ar pūtēju ansambli.

Koncerta pirmajā daļā dzirdēsim ekscentriskā austriešu pianista Frīdriha Guldas 1980. gadā sarakstīto koncertu čellam un pūtēju orķestrim, kurā saklausāmas gan parafrāzes no Vīnes klasiķu daiļrades, gan flamenko, gan rokmūzikas. Margaritas Balanas izraudzītā skaņdarba komponists Frīdrihs Gulda savas dzīves laikā prata pārsteigt gan ar savu personību, gan radīto mūziku. Pats uz saviem solokoncertiem viņš mēdza ierasties tādā pašā apģērbā kā paša organizētajās reiva pārtijās, un muzikologi piezīmēja, ka slavenais pianists izskatās kā “serbu suteners”. 

Koncerta otrajā daļā Čello Cēsis klausītāji iepazīs vienu no pasaulē pieprasītākajiem zviedru čellistiem un kontrabasistiem Larsu Danielsonu, kura stilu raksturo gan klasiska, gan aizraušanās ar džezu. Savā repertuārā Danielsons vienmēr iekļauj skaņdarbus čellam, kas ir viņa klasiskās izglītības pamats, gan darbus kontrabasam, kas viņa izpildījumā skan daudz melodiskāk, liriskāk kā citiem atzītiem basistiem. Cēsīs Larss Danielsons uzstāsies kopā ar Latvijas radio bigbendu.

Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Iegādājoties biļetes uz vismaz 3 dažādiem festivāla "Čello Cēsis" koncertiem - 20% atlaide biļetēm Biļešu paradīzes kasēs.

*Biļete uz koncertu ir derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19 infekciju un ir pagājušas četrpadsmit dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas ar Eiropas zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām atbilstoši vakcīnas lietošanas instrukcijai, vai no divdesmit divām līdz deviņdesmit dienām pēc vakcīnas “Vaxzevira” pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc “Vaxzevira” otrās devas saņemšanas, vai persona ir pārslimojusi Covid-19 infekciju.

 

**Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

 
Nav gaidāmo pasākumu