Persiešu mūzikas zelts. Šemirani ģimene

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim Jūs uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. 

Koncertzāles apmeklējuma un koncerta laikā jālieto sejas aizsargmaska. Koncerts notiek pārejas posmā, kurā divu metru distance starp sēdvietām netiks nodrošināta, tādēļ papildu drošībai koncerta laikā aicināsim Jūs lietot FFP2 respiratorus, kas būs pieejami pie pasākuma ieejas.

Šajā pasākumā nav iespējams nodrošināt atsevišķu, epidemioloģiski drošu sektoru ģimenēm ar bērniem un garantēt apmeklētāju plūsmu nesatikšanos, tādēļ ar negatīva testa rezultātiem bērni pasākumā netiks ielaisti. Apmeklējot pasākumu:

  • Bērniem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu,
  • Bērniem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

____________________________________

H Â L

Mīlas ceļš starp austrumiem un rietumiem 

The journey of love between East and West 


Irāniešu izcelsmes perkusionista un mākslinieciskā vadītāja Keivāna Šemirani (Keyvan Chemirani) jaunā projekta “Hâl” centrā ir viņa māsas Marjamas Šemirani (Maryam Chemirani) balss. Jaunajā programmā Keivāns, pielietojot niansēto persiešu santūra spēles prasmi un persiešu zarba spēles satriecošo meistarību, savas māsas harismātiskajai balsij radījis grezni apzeltītu ietvaru – reizēm zīdaini mirdzošu, reizēm koši rotaļīgu. 

“Spēlēšana uz skatuves kopā ar ģimeni vienmēr bijusi īpaša pieredze. Šis ir dabisks turpinājums mācībām par dzīvi un mūziku, kā arī atgriešanās pie pirmsākumiem. Kopā dosimies mīlestības ceļojumā, kurā par mūsu bāku un ceļvedi kļūs pats “hâl” – ekstātiskais stāvoklis, kurā varam vienlaikus atmosties un aizmirsties persiešu akadēmiskajā mūzikā,” iepazīstina muzikālā projekta idejas autors Keivāns Šemirani.

Koncerta programmā uz skatuves pulcēsies īsteni muzikālie zeltkaļi: delikāti smalkais un ar apbrīnojamu sitaminstrumentu spēles precizitāti apveltītais saza spēles meistars Bižāns Šemirani (Bijan Chemirani), virtuozais flautists Silvēns Barū (Sylvain Barou), kura radītais skanējums ir silts un piesātināts, persiešu santūra un perkusiju virtuozs, producents un austrumu mūzikas celmlauzis Keivāns Šemirani un samtainās balss īpašniece Marjama Šemirani.

Projektā “Hâl” izpētīta austrumnieciskā (Irānas, Indijas, Turcijas un citu kultūru) modalitāte, izpildot oriģinālas kompozīcijas un pakavējoties arī pie ķeltu valstu mūzikas.

“Man radās dabiska vēlme radīt programmu kopā ar savu māsu Marjamu, brāli Bižānu un draugu Silvēnu Barū, kurš man ir tik pat tuvs kā paša brālis. Radot likumsakarīgu turpinājumu saviem iepriekšējiem projektiem, kuros darbojos ar indoaustrumniecisko modalitāti un akustisko prasmju attīstību, šoreiz izvēlējos projekta centrā izvirzīt savas māsas Marjamas Šemirani balsi,” uzver Keivāns, “tās bagātīgums, siltais tembrs un harisma mani dziļi saviļņo un viņa, manuprāt, ir pelnījusi plašu un pilnvērtīgu uzmanību. Programmas gaitā pārslēgsimies no svinīgā uz meditatīvo, radot telpu improvizācijai stingri noteiktā ietvarā.”

Par savu misiju Keivāns virza austrumnieciskās mūzikas pasaules paplašināšanu, iepludinot tajā džeza, improvizētas mūzikas un citu stilu elementus, paplašinot sitaminstrumentu klāstu, rakstot dziesmu liriku ne tikai persiešu valodā, bet izmantojot arī vienkāršās vārsmās angliski.

“Mans ceļš ved pa taku, ko izvēlējusies mana sirds,” teicis dzejnieks Saadi. 

“Manu ceļu veido kompozīcijas un vairākas tradicionālu īru, turku un persiešu dziesmu aranžijas. Tas ir mīlestības ceļš, kas seko persiešu mistiķu filosofijai un kurā uzsvērta mīlestība kā dzīves filosofija. Kopā mēs varam tuvoties “hâl” – austrumu akadēmiskās mūzikas meklētajam ekstātiskajam stāvoklim, kurā reizē atmostamies un aizmirstamies,” noslēgumā piebilst talantīgais Keivāns Šemirani.

Video uzaicinājums uz koncertu:


Norises vieta: Lielā zāle

Koncerts vienā daļā, norises ilgums: aptuveni 1 stunda 15 minūtes

Organizē: Lielais dzintars 

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds


Biļetes:  sākot no 10.00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.


Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB.  Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

10-29 personas – 20%
30 un vairāk personas -25%

 
Nav gaidāmo pasākumu