LMF. KINO. RIGA IFF: NEKUR ĪPAŠI

Liepājnieku iemīļotajā Kultūras namā “Wiktorija” sadarbībā ar daudzpusīgo “Rīgas Starptautisko kino festivālu” esam izveidojuši “Liepājas Mākslas foruma” kino dienu! Trīs spēcīgi mākslas autorkino par mūžības un vispārcilvēciskām tēmām, kas vientulības un vienaldzības laikmetā jūs noteikti neatstās vienaldzīgus.

KINO programma sadarbībā ar RIGA IFF:

  • 25. septembris pl. 15.00  “Par bezgalīgo”
  • 25. septembris pl. 17.00 “Nekur īpaši”
  • 25. septembris pl. 21.00  “Corpus Christi”

Dienas otrajā seansā piedzīvosim itāļu kinorežisora Uberto Pazolīni (Uberto Pasolini) 2020. gadā veidoto stāstu “Nekur īpaši” (“Nowhere Special”). 

Jauns vīrietis viens pats audzina četrus gadus veco dēlu. Tēvam drīz būs jāšķiras no dzīves un sava bērna, bet līdz tam jāpagūst puisēnam mantojumā atstāt tik stiprus dzīves ķieģelīšus, lai tie balstītu visu atlikušo mūžu. Doma atrast puisēnam jaunas mājas nav viegli īstenojama. Jo tuvāk šķiršanās brīdis, jo lielākas šaubas. Kā īsas tikšanās laikā novērtēt svešiniekus? Kā pasargāt mīļoto cilvēku? Būs jāpieņem nozīmīgākais lēmums viņu dzīvē.

Filma par bērnības nozīmi un ģimenes vērtību. Situācijas dramatisms šajā ekrāna stāstā gan aizžņaudz elpu, tomēr melodrāmas skanējums un sentimentālās notis ir tik ļoti pieklusinātas, ka skatītājs nonāk gaišuma un cerību pilnā telpā, kur mazsvarīgajam vairs nav nekādu iespēju aizēnot patiesi svarīgo.

Kuratora ceļavārdi: Pazolīni turpina pētīt skumju smalko uzbūvi un runāt par mūžīgo ikdienišķajā.


Režisors: Uberto Pazolīni (Uberto Pasolini)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=IUCOkLeQpbY


Biļetes: 5 eiro

!!! Uz pasākumu tiek tirgotas nenumurētas sēdvietas, tādēļ nav iespējams veikt vietu/biļešu rezervāciju. Ierodoties varēsiet izvēlēties kādu no brīvajām vietām.

Seanss angļu valodā ar titriem latviešu valodā.

Seansa ilgums: 1 stunda 36 minūtes

Vecuma ierobežojums: 12+

Norises vieta: KN “Wiktorija”

 

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu

Atbalsta: Liepājas pašvaldība


INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Pasākuma laikā sejas aizsargmaskas nav jālieto.

 
Nav gaidāmo pasākumu