Dienvidkurzemes festivāls RIMBENIEKS. Noslēguma koncerts

Viktorija PAKALNIECE / soprāns
Sniedze KAŅEPE / mecosoprāns
Rafals BARTMINSKIS / tenors
Rihards MAČANOVSKIS / basbaritons
Māris SIRMAIS / diriģents
Valsts Akadēmiskais koris "Latvija"
Liepājas Simfoniskais orķestris

Programmā:
Voicehs KILARS – "Orawa" skaņdarbs stīgu orķestrim
Voicehs KILARS – "Missa pro pace"

Dienvidkurzemes festivāla “Rimbenieks” noslēguma koncerta centrā tiek likts poļu XX gadsimta klasiskās un kino mūzikas komponists Voicehs Kilars un viņa daiļrade. Daudziem, kas nav dzirdējuši komponista vārdu, viņa mūzika tomēr ir pazīstama slavenās un apbalvotās filmu mūzikas dēļ, taču šī būs viena no retajām iespējām dzirdēt Kilara koncertmūziku izskanam ārpus komponista dzimtenes robežām. Izvērstā “Mesa mieram” rakstīta 2000. gadā un ar emocionāli piesātinātu skanējumu ved klausītāju no tumsas uz gaismu. Harizmātiskā diriģenta Māra Sirmā vadībā to izpildīs spilgts, starptautisks solistu ansamblis, Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un Liepājas Simfoniskais orķestris.

Koncerts notiek sadarbībā ar 24. Starptautisko Garīgās mūzikas festivālu.

*

Jaunais Dienvidkurzemes festivāls nes Evalda Rimbenieka vārdu. Šis cilvēks, ko liktenis no zemnieku mājām Priekules novada Gramzdas pagastā ir aizvedis ne tikai uz Aizputi un Liepāju, bet licis arī pildīt Kārļa Ulmaņa valdības ministra pienākumus, ir bijis ilggadējs Liepājas pilsētas mērs, Liepājas operas, Tautas konservatorijas un Mākslas skolas dibinātājs pirms turpat 100 gadiem, kā arī Liepājas Filharmonijas atjaunotājs.
 
Festivāls aicina apceļot Dienvidkurzemi, atklājot tās kultūrvēsturisko mantojumu, dabas krāšņumu un cilvēku viesmīlību, sastopoties vasarīgos koncertos un baudot Liepājas mūziķu aizrautīgo spēli. Evalda Rimbenieka sapnis par attīstītu augstas kultūras sabiedrību ir joprojām dzīvs, to tālāk nesīs arī Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks”.

Visi aktuālie festivāla koncerti: ŠEIT

Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija

APMEKLĒTĀJU IEVĒRĪBAI: Koncerts plānots ar drošības pasākumiem, kas paredz apmeklētājus ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina negatīvu testu, vakcināciju vai pārslimošanu, kā arī bērnus līdz 12 gadu vecumam. Vairāk informācijas Kultūras Ministrijas mājas lapā https://www.km.gov.lv/lv/jaunumi un www.Covid19sertifikats.lv.

*

Cita informācija:

Atlaides:

Skolēniem, studentiem, invalīdiem, pensionāriem – 2,-EUR
3+ ģimenes kartes īpašniekiem - 30%
NB!  Apmeklējot koncertu, jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.
 
Uz koncertu varat ierasties jau stundu pirms pasākuma sākuma. Biļetes uz mūsu rīkotajiem koncertiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam.

Lūdzam ierasties savlaicīgi - pēc koncerta sākuma ieeja katedrālē tiek pārtraukta. 
Koncerta apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas katedrāle izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš to saskaņojot ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Pasākuma laikā var tikt veikta Liepājas Simfoniskā orķestra rīkota filmēšana un/vai fotografēšana. Iegādājoties biļeti uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un/vai filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos un reklāmas materiālos. Visas tiesības uz šādiem materiāliem un to izmantošanu pieder Liepājas Simfoniskajam orķestrim, kurš var tos izmantot pēc saviem ieskatiem jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, tai skaitā komerciālos nolūkos, (piemēram, DVD izdošanā), bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijas par iepriekš minēto apmeklētājam.

www.liepajassimfoniskais.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu