Dienvidkurzemes festivāls RIMBENIEKS. Liepājas mežragu kvartets.

LIEPĀJAS MEŽRAGU KVARTETS (Edgars Kalniņš, Aivars Vadonis, Mārcis Auziņš, Ingus Novicāns)
Egija SPROĢE / flauta

Programmā:
Johans Sebastians BAHS, Žoržs BIZĒ, Johanness BRĀMSS, Volfgangs Amadejs MOCARTS, Ferencs DOPLERS u.c.

Mežraga skaņa ir īpaša: tā spēj būt gan spoža, pat metāliska, gan veldzējoši maiga un liriska, gan būt par nemanāmu balstu, kas vajadzīgs labi sabalansētai kopskaņai. Liepājas mežragu kvartets šo skaņu slīpē, aktīvi darbojoties ne vien kā orķestra grupa, bet arī kā patstāvīgs kameransamblis, tā jau gadiem izkopjot savstarpējo saspēli. Kvartets, sadarbojoties ar spožo flautisti Egiju Sproģi, piedāvās enerģiska dzīvesprieka pilnu programmu – tajā gan Mocarta un Bizē operu fragmenti, gan Brāmsa slavenā Sestā ungāru deja un Homiliusa svinīgais mežragu kvartets. 

*

Jaunais Dienvidkurzemes festivāls nes Evalda Rimbenieka vārdu. Šis cilvēks, ko liktenis no zemnieku mājām Priekules novada Gramzdas pagastā ir aizvedis ne tikai uz Aizputi un Liepāju, bet licis arī pildīt Kārļa Ulmaņa valdības ministra pienākumus, ir bijis ilggadējs Liepājas pilsētas mērs, Liepājas operas, Tautas konservatorijas un Mākslas skolas dibinātājs pirms turpat 100 gadiem, kā arī Liepājas Filharmonijas atjaunotājs.
 
Festivāls aicina apceļot Dienvidkurzemi, atklājot tās kultūrvēsturisko mantojumu, dabas krāšņumu un cilvēku viesmīlību, sastopoties vasarīgos koncertos un baudot Liepājas mūziķu aizrautīgo spēli. Evalda Rimbenieka sapnis par attīstītu augstas kultūras sabiedrību ir joprojām dzīvs, to tālāk nesīs arī Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks”.

Visi aktuālie festivāla koncerti: ŠEIT

Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija

APMEKLĒTĀJU IEVĒRĪBAI: Koncerts plānots ar drošības pasākumiem, kas paredz apmeklētājus ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina negatīvu testu, vakcināciju vai pārslimošanu, kā arī bērnus līdz 12 gadu vecumam. Vairāk informācijas Kultūras Ministrijas mājas lapā https://www.km.gov.lv/lv/jaunumi un www.Covid19sertifikats.lv. Koncertzālē jālieto sejas maskas!

*

Cita informācija:

Atlaides:

Skolēniem, studentiem, invalīdiem, pensionāriem – 2,-EUR
3+ ģimenes kartes īpašniekiem - 30%
NB!  Apmeklējot koncertu, jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.
 
Apmeklētājiem ratiņkrēslos, iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā (Ieejas biļetes). Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai Biļešu Paradīzes kasēs un  koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, vai e-pastu [email protected]. Citiem apmeklētājiem lūdzam iegādāties sēdvietas nevis ieejas biļetes.

Uz koncertu varat ierasties jau stundu pirms pasākuma sākuma. Biļetes uz mūsu rīkotajiem koncertiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru  pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš to saskaņojot ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Pasākuma laikā var tikt veikta Liepājas Simfoniskā orķestra rīkota filmēšana un/vai fotografēšana. Iegādājoties biļeti uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un/vai filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos un reklāmas materiālos. Visas tiesības uz šādiem materiāliem un to izmantošanu pieder Liepājas Simfoniskajam orķestrim, kurš var tos izmantot pēc saviem ieskatiem jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, tai skaitā komerciālos nolūkos, (piemēram, DVD izdošanā), bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijas par iepriekš minēto apmeklētājam.

www.liepajassimfoniskais.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu