Opermūzikas koncerts / Mūzika dārzā

Biedrība Siguldas Opermūzikas svētki aicina apmeklēt  vasaras opermūzikas koncertus Siguldā!

 8.augustā  plkst.14.00   “Koncerts pils dārzā” 

Koncertā piedalās: Andris Lapiņš, Edgars Ošleja, Jana Lute. Koncertmeistare – Inguna Puriņa

 


Plkst.18.00  Siguldas pilsdrupu estrādē  koncerts 

 “Ceļojums OPERMŪZIKAS pasaulē”   ar izcilu mākslinieku piedalīšanos

(Koncerts iecerēts kā veltījums māksliniekiem Covid-19 upuriem – 2020.g. rudenī  atvadījāmies no izcilā bulgāru tenora Kamena Čaņeva.., kuram bija paredzēta loma  operas iestudējumā “Manona Lesko” Siguldā)

Koncertā dalību apstiprinājušas 2 izcili operas mākslinieki – sooprāns  KRASIMIRA STOJANOVA un tenors MIHAILS MIHAILOVS (Bulgārija). Kā arī Latvijas operas pērles – Ilona Bagele, Dināra Rudāne,Krišjānis Norvelis, Edgars Ošleja, Rihards Kandalincevs. Par īpašu pārsteigumu parūpesies virtuozā sitamo instrumentu apvienība Brāļi Grīnbergi.

Pie diriģentu pults – Vladimirs Kiradžijevs (Vīne), kā arī festivāla orķestris un koris.

Šogad pēc vērienīgas rekonstrukcijas apmeklētājiem pieejama arī  Siguldas Jaunā pils. 1878.gadā kņazu Kropotkinu būvētā Siguldas Jaunā pils no ārpuses saglabājusi tās neogotikas stilu, savukārt iekšpusē 1937.gadā Rakstnieku un žurnālistu pils kļuvusi par nacionālā romantisma pērli. Pils atvērta apmeklētājiem nacionālā romantisma interjera, mūsdienīgu ekspozīciju un izstāžu apmeklēšanai.

No 6. augusta Salona telpās būs apskatāma mākslinieces Dinas Dubiņas izstāde, kurā apmeklētājus priecēs gan emaljas autortehnikā veidotās miniatūras, gan rotas, gan zīda tērpi. 

Opermūzikas koncertu apmeklētājiem būs lieliska iespēja aplūkot pili, kā arī tajās esošās ekspozīcijas par brīvu.

 

Šajā laikā Siguldas pils kvartāla un pilsdrupu teritorijā saskaņā ar aktuālajiem valdības lēmumiem ieeja būs tikai tām personām, kas līdz ar personu apliecinošu dokumentu (pase vai eID karte) varēs uzrādīt Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Šis ir “zaļā” tipa pasākums, kurā apmeklētājiem nav jāievēro citi drošības pasākumi – nedz jālieto maskas, nedz jāievēro distance un apmeklētāju plūsmas

Atgādinām, ka Covid-19 sertifikātus viedierīcēs var lejupielādēt tīmekļa vietnē www.covid19sertifikats.lv. Svarīgi atzīmēt, ka pasākuma norise ir cieši saistīta ar mainīgo epidemioloģisko situāciju un aktuālajiem valdības lēmumiem, tādēļ pasākuma organizators var mainīt noteikumus saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

 


.  

 


.  

 

 
Nav gaidāmo pasākumu