LEPNĀS KĀZAS/ Valmieras drāmas teātra izrāde

Bertolts Brehts

LEPNĀS KĀZAS
Fantāzija par mūsu laikmeta “nervu” ar Leonarda Koena dziesmām 2 daļās

Režisori – Indra Roga un Mihails Gruzdovs

Scenogrāfs – Leonards Laganovskis

Kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone

Muzikālais vadītājs – Juris Vaivods

Vokālā meistare – Ieva Kerēvica

Gaismas mākslinieks – Niks Cipruss

pie klavierēm – Emīls Zilberts
Lomās: Ieva Estere Barkāne, Sandis Runge, Aksels Aizkalns, Krišjānis Strods, Agnese Laicāne, Kārlis Dzintars Zahovskis, Diāna Krista Stafecka, Meinards Liepiņš, Artis Jančevskis, Milena Miškeviča, Rūdis Bīviņš

Pirmizrāde: 2021. gada 20. septembris

Lugu “Lepnās kāzas” vācu dramaturgs Bertolts Brehts (1898-1956) uzrakstīja 21 gada vecumā 1919. gadā - laikā, kad viņa episkā teātra koncepcijai, kas vēl nebija ne izstrādāta, ne ieviesta, tikai sāka parādīties aprises. Šī ir visretāk iestudētā dramaturga luga. Uz Latvijas teātra skatuves tā būs redzama pirmo reizi.

Viencēliena luga, kuras darbība notiek kāzu laikā, kāda pāra laimīgākajai dienai izvēršoties par elli, ir absurdā humora un komiskā farsa paraugs. Tā dāsni dalās ar jaunības maksimālisma protestu pret šauri horizontālu domāšanu “ēst un gulēt”, atklājot šīs ne-domāšanas sekas un vēlēšanos izrauties no smacējošā sabiedrības modeļa.

Lugā uz kāzām lūgto un nelūgto “mazo cilvēku” “lielās nelaimes” ir smieklīgas, aizkustinošas un atpazīstamas līdz asarām. Viena neveiksme seko otrai, sabiezējot katastrofai - kāzas bez kautiņa nav kāzas! Skaidrs ir tas, ka cilvēki, par kuriem Bertolts Brehts ir rakstījis, neprot būt laimīgi un paši sev traucē tādiem būt. Rūgts!

 
Nav gaidāmo pasākumu