ANTONIJA # SILMAČI. Latvijas Nacionālās Operas baleta izrāde

Komponists Juris Karlsons

Horeogrāfs Aivars Leimanis

Muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš

Scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis

Kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone

Reibinoši zied vasara, saule kāpj kalnā pretī Jāņu naktij, un reibst arī Silmaču saimnieces Antonijas mīlestības izslāpusī sirds... Balets Antonija #Silmači ir romantiski dramatisks stāsts par alkām pēc personīgās dzīves piepildījuma. Tas radīts, iedvesmojoties no daudzu latviešu iemīļotākā dramaturģijas darba, Rūdolfa Blaumaņa lugas Skroderdienas Silmačos motīviem, un Latvijas valsts simtgades gaidās līdzās Jura Karlsona agrāko gadu baletiem Sidraba šķidrauts un Karlsons lido... spilgti papildina latviešu oriģinālbaletu klāstu.

Uzvedums ieguvis Latvijas Dejas balvu kategorijā Klasikās dejas iestudējums

Antonija: Elza LeimaneAlise PrudāneViktorija Jansone

Aleksis: Arturs SokolovsViktors Seiko

Kārlēns: Germans ŠevčenkoGonzalo Preciado Azanza

Elīna: Alise PrudāneElīna Ibragimova

Pindacīša: Viktorija JansoneVanda Visnape-TrocjukaLaine Paiķe

Ieviņa: Jūlija BrauerePaulīna Druka

Bebene: Annija KopštāleIeva Rācene

Tomuļmāte: Vanda Visnape-TrocjukaAnna Russke

Dūdars: Raimonds MartinovsAntons Freimans

Rūdis: Kristaps JaunžeikarsKārlis Cīrulis

Ābrams: Andris PudānsRingolds Žigis

Joske: Aleksandrs OsadčijsAvetiks Karapetjans

Zāra: Ieva RāceneJolanta LubējaAleksandra Astreina

 

 

 Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

*Biļete uz koncertu ir derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19 infekciju un ir pagājušas četrpadsmit dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas ar Eiropas zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām atbilstoši vakcīnas lietošanas instrukcijai, vai no divdesmit divām līdz deviņdesmit dienām pēc vakcīnas “Vaxzevira” pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc “Vaxzevira” otrās devas saņemšanas, vai persona ir pārslimojusi Covid-19 infekciju.

 

**Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

 
Nav gaidāmo pasākumu